book&zvook

Poslušajte kultni roman 'Samo strast', akcijske cijene na romane dobitnike tportalove nagrade

25.10.2023 u 11:46

Bionic
Reading

Izdavač audio knjiga book&zvook do 15.11. (do kad traje i Mjesec hrvatske knjige) organizira promo akciju u kojoj po sniženim cijenama nude tri domaća romana, sva tri ženskih autorica i nagrađena tportalovom književnom nagradom. Osim toga, upravo su objavili i kultni roman Annie Ernaux 'Samo strast' u audio izdanju...

Emocionalno intenzivna autobiografska proza Samo strast istražuje aferu žene s oženjenim muškarcem. Razapeta između susreta i rastanaka, veza je ispunjena iščekivanjem, žudnjom i strepnjom. Brišući granicu između činjenica i fikcije, Ernaux doista piše onako kako se osjeća erotska opsesija, katarza koja oslobađa od kontrole razuma.

Annie Ernaux pisanjem se počela baviti 70-ih, a prošle je godine za svoj bogat opus ovjenčana Nobelovom nagradom za književnost. Izdavačka kuća Gallimard većinu njezinih knjiga sabrala je u kolekciji Quarto čime je Ernaux postala prva žena koja je za života ušla u tu prestižnu biblioteku. Samo strast bio je na vrhu ljestvice nacionalnih bestselera u Francuskoj, a sada ga možete doživjeti u dirljivoj interpretaciji glumice Lele Margitić.

Knjigu možete dohvatiti na ovom linku.

Promotivne cijene naših izdanja uz Mjesec hrvatske knjige

Od 15. listopada do 15. studenog u book&zvook-u obilježavaju ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen prevođenju. Kod audio knjiga može se reći da pisanu riječ prevodimo u drugi medij, zvučni. U vrijeme trajanja manifestacije, book&zvook svakog tjedna nudi jedan domaći naslov po promotivnoj cijeni. Zanimljivo, po sniženim cijenama book&zvook će do 15. studenog ponuditi čak tri domaća romana - sva tri ženskih autorica i nagrađena tportalovom nagradom.

Prvo kreću s Marijom Andrijašević, čija se Zemlja bez sutona po promotivnoj cijeni može preuzeti do idućeg ponedjeljka, a zatim će uslijediti i sniženo audio izdanje romana "U kasno ljeto" Magdalene Blažević (dobitnica 16. tportalove književne nagrade), kao i romana "Adio kauboju" Olje Savičević Ivančević, dobitnice tportalove književne nagrade 2011. godine.

Do 30. listopada nagrađeni roman Zemlja bez sutona Marije Andrijašević potražite po cijeni od €9.99 u aplikaciji ili na book&zvook webu. Podsjetimo, riječ je o romanu dobitniku 15. tportalove književne nagrade, a u audio izdanju (9 sati 19 minuta) čita ga naša poznata glumica Lana Barić.

Zemlja bez sutona roman je o ocu i kćeri, bijegu i povratcima u kojem snažno pulsira ideja preobrazbe i novog početka. Moćnim poetskim jezikom i stilskom dotjeranošću Marija Andrijašević pripovijeda o Gloriji Suton, biologinji specijaliziranoj za sakupljanje sjemenki, koja se nakon godina provedenih na studiju i 'po terenima', vraća u rodni Split, u posjet bolesnom ocu. Unutarnju radnju romana i monoloških meandara pokrenut će ponovni susreti s poznatim licima iz 'prošlog' života – posebice Jadranom, prijateljem iz djetinjstva i njegovom kćeri Altom.

Knjigu možete dohvatiti na ovom linku.