NA ČAROBNOM SUSTIPANU

Poslastica za kraj Splitskog ljeta: Mostar Sevdah Reunion, pa Massimo

15.08.2020 u 10:57

Bionic
Reading

Netom završeno Splitsko ljeto, 66. po redu, svoj 'post festum' program imat će na otvorenoj pozornici poluotoka Sustipan, parku koji je otprije nekoliko godina postao i kultna koncertna lokacija. Ondje u nedjelju nastupa 'Mostar Sevdah Reunion', a u ponedjeljak maestralni Massimo Savić

Završetak je to i ciklusa 'Split So(u)l' u organizaciji producentske tvrtke Music Time i Hrvatskog narodnog kazališta, odnosno serije koncerata kao dijela Splitskog ljeta u izvanrednim korona-uvjetima.

Mostar Sevdah Reunion, pioniri sevdaha 21. stoljeća, svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima već 22 godine oduševljavaju publiku diljem svijeta kao istinska world-music atrakcija. Na nedjeljnom splitskom koncertu kao vodeći vokali nastupit će Milutin Sretenović - Sreta i Antonija Batinić. Senad Trnovac je bubnjar, bas gitara i popratni vokal Marko Jakovljević, solo-gitarist i popratni vokal Milić Petrović - Mišo, ritam gitarist i popratni vokal Sandi Duraković, violinist i popratni vokal Ivan Radoja - Vanja, te Gabrijel Prusina na klaviru i klavijaturama. Repertoar je zamišljen kao presjek dvadesetdvogodišnjeg rada benda. Uz klasične sevdalinke i materijal s albuma Balkan Autumn, bit će tu i hitova koje je Mostar Sevdah Reunion uradio s pokojnim legendama romske glazbe Šabanom Bajramovićem i Ljiljanom Buttler.

'Balkanski bluzeri', kako ih nazivaju svjetski mediji, iza sebe danas imaju 13 izdanih albuma i jedan dvostruki kompilacijski, te brojne nastupe širom svijeta od kojih kao najdraže izdvajaju onaj u Londonu u Queen Elizabeth Hall 2002. kao i poziv da budu gosti B. B. Kinga na specijalnoj večeri Blues Around the World gdje su nastupali zajedno s najvećim imenima bluesa kao što su Van Morrison, Bill Wyman, Keb' Mo' i Marva Wright.