ANIMAFEST INSIGHTS

Pogledajte ekskluzivnu online premijeru 'Biciklista' Veljka Popovića

09.05.2020 u 10:50

Bionic
Reading

'Biciklisti' Veljka Popovića domaći je animirani film prožet komedijom i ljetom

Komedija začinjena erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh malog mediteranskog grada, 'Biciklisti' Veljka Popovića sljedeća je poslastica na meniju bogatog Animafestovog online projekta Animafest Insights.

Animafest Insights - Veljko Popović Biciklisti Izvor: Animafest ZAGREB 2020 / Autor: Animafest ZAGREB 2020

'Biciklisti' su biser domaće animacije i posveta legendarnom Vasku Lipovcu, ikoni splitske umjetničke scene koji je nadaleko prepoznatljiv po svojim skulpturama jedinstvenih oblika i boja.

Film je to i neobične estetike koji šarmantno osvaja nizanjem raskošnih erotskih asocijaca i vibrantnim koloritom što mu je donijelo nagradu za Najbolji hrvatski film na Animafestu 2018. godine, ali i druga priznanja na prestižnim festivalama kao što su oni u Annecyju i Hiroshimi.

Od ovog vikenda u sklopu Animafest Inisghts projekta gledatelji će po prvi puta besplatno u trajanju od sedam dana moći online vidjeti ovaj animirani film Veljka Popovića, ali i uživati u razgovoru kojeg je s autorom vodio umjetnički ravnatelj Animafesta Zagreb, Daniel Šuljić.

Do sada su u projektu Animafest Insights prikazani intervjui i filmovi Eve Cvijanović (Ježeva kuća), Alice Guimarães i Mónice Santos (Amelia & Duarte), Alice Saey (Mark Lotterman – Happy) i Tomeka Popakula (Acid Rain), a cjelokupni sadržaj je svim gledateljima i dalje dostupan OVDJE.