SMOTRA KOMEDIJA

Počinju drugi Bobijevi dani smijeha

14.10.2013 u 11:12

Bionic
Reading

Drugi 'Bobijevi dani smijeha', smotra komedija posvećena velikom Histrionu Josipu Bobiju Marottiju, održat će se od 15. do 26. listopada u Histrionskom domu.

Uz početak smotre ravnatelj Histriona Zlatko Vitez ističe kako je 'prošlo više od dvije godine otkako nas je fizički napustio naš dragi Bobi, ali nema gotovo ni jednog dana da se u Histrionskom domu ili na Opatovini ne sjetimo našeg vjernog Histriona i njegove dobrote. Stoga sam odlučio da svaku histrionsku sezonu započinjemo smotrom predstava kojima je smijeh osnovna odrednica".

Josip Bobi Marotti
posljednju ulogu odigrao je 17. prosinca 2010. tumačeći gazdu Iveka u histrionskoj predstavi "Zagrebački orkestar" Jeana Anouilha u režiji Dražena Ferenčine.

Na svečanosti otvorenja 2. Bobijevih dana izvest će se također histrionska predstava 'Muke po Iveku' Nine Škrabe u režiji Želimira Mesarića.

Smotra se nastavlja predstavama zagrebačkih kazališta, a ugostit će i kazališta iz Karlovca, Varaždina, Osijeka i Virovitice te dvije inozemne predstave.

Tako će beogradsko Pozorište "Slavija" 19. listopada gostovati s predstavom Ljiljane Lašić "Jasmin na stranputici" u režiji Vladimira Lazića, dok je 25. listopada na rasporedu slovenska predstava "Od tišine do glazbe" Jure Ivanušiča, koja na komičan način progovara o povijesti glazbe i glazbenih stilova od kamenog doba do Rolling Stonesa. Tu je predstavu dosad vidjelo oko 40.000 posjetitelja.

Drugi "Bobijevi dani smijeha" završavaju 26. listopada histrionskom predstavom 'Gospodsko dijete' Kalmana Mesarića u režiji Dražena Ferenčine.
291788,291742,290846,289749