THE HOLLOW OF THE HAND

PJ Harvey izdaje prvu knjigu poezije

02.12.2014 u 09:32

Bionic
Reading

Britanska glazbenica PJ Harvey objavit će svoju prvu knjigu poezije pod nazivom 'The Hollow Of The Hand' u jesen iduće godine

Knjiga poezije bit će objavljena u suradnji s fotografom i filmskim tvorcem Seamusom Murphyjem, pod izdavačkom kućom 'Bloomsbury'.

Knjiga poezije i slika nastala je tijekom njihovih zajedničkih putovanja između 2011 i 2014., uključujući Kosovo, Afganistan, Washington D.C. Putovanje je počelo nakon njenog osmog studijskog albuma iz 2011. 'Let England Shake'

'Prikupljanje informacija iz sekundarnih izvora činilo se previše udaljenim od onoga o čemu sam pokušavala pisati. Željela sam mirisati zrak, osjetiti zemlju i ljude zemalja s kojima sam bila fascinirana', kazala je Harvey.

'Moj prijatelj Seamus Murphy i ja dogovorili smo zajednički projekt - ja ću sakupljati riječi, on slike te ćemo slijediti instinkte o tome gdje trebamo ići.

Murphy je ustvrdio da je 'Polly pisac koji voli slike, a on fotograf koji voli riječi'.

'Upitala me da li bih volio fotografirati i napraviti filmiće za njezin najnoviji album 'Let England Shake'. To me zaintrigiralo i zajedno smo započeli avanturu, koja se sada nalazi u formi knjige. To je naš pogled na dom i svijet', dodao je.

PJ Harvey izdaje prvu knjigu poezije