luksuzno izdanje

Pisma Djeda Božićnjaka - Lumenova blagdanska čarolija za sve obožavatelje Tolkiena

20.12.2023 u 12:37

Bionic
Reading

U predblagdanskim danima stigla su Pisma Djeda Božićnjaka, očaravajuće luksuzno izdanje u ukrasnoj kutiji s pismima, ilustracijama i mnogobrojnim posebnim dodatcima kojemu neće odoljeti obožavatelji J. R. R. Tolkiena i njegova izmaštanog svijeta

Od prvog pisma Tolkienovu najstarijem sinu Johnu do posljednjeg dirljivog pisma najmlađoj kćeri Priscilli Pisma Djeda Božićnjaka zbirka su iznimnih priča i slikovnih priloga skupljenih u jedinstvenoj knjizi koju je objavilo Lumen izdavaštvo, stoji u priopćenju.

U Tolkienovim pismima uživat će sve generacije čitatelja koji poznaju Međuzemlje i fantastičan svijet Hobita, Gospodara prstenova i Silmarilliona te novoobjavljene Húrinove djece i Pada Númenora u izdanju Lumena.

Prije nego što je izmislio nezaboravan lik Froda Torbara i stekao svjetsku slavu djelima Hobit i Gospodar prstenova, glasoviti engleski književnik, filolog i sveučilišni profesor J. R. R. Tolkien pisao je razne maštovite i zabavne pripovijesti među kojima su i pisma Djeda Božićnjaka koja su svakog prosinca stizala njegovoj djeci. Upravo su predblagdanski prosinački dani idealni za novo, raskošno Lumenovo izdanje knjige Pisma Djeda Božićnjaka, dostupno u webshopu i svim knjižarama Školske knjige.

„Više od trideset godina prije objavljivanja Prstenove družine Tolkien je započeo drukčiju spisateljsku vježbu. U njoj nije bilo ni hobita ni Međuzemlja. Od 1920. autor je igrao ulogu Djeda Božićnjaka i svake godine pisao božićna pisma svojoj djeci Johnu, Michaelu, Christopheru i Priscilli. Tolkien je to nastavio raditi više od dvadeset godina. Tek je 1976. javnosti predstavljena ukoričena verzija te korespondencije. Čitatelje će očarati novo izdanje knjige, s predivnim reprodukcijama pisama i slika Djeda Božićnjaka”, ističe urednica knjige Miroslava Vučić.

Od prvog pisma Tolkienovu najstarijem sinu Johnu iz 1920. do posljednjeg dirljivog pisma kćeri Priscilli iz 1943. Pisma Djeda Božićnjaka zbirka su iznimnih pisama i slika u prekrasnom izdanju. Ono sadržava i posebne dodatke među kojima se izdvaja ekskluzivan list u boji koji prikazuje sve poštanske marke sa Sjevernog pola koje su bile na pismima Djeda Božićnjaka i reprodukcije svih slika, crteža, pisama i omotnica Djeda Božićnjaka (od kojih su neke objavljene prvi put).

U pismima Djed Božićnjak pripovijeda uzbudljive priče o životu na Sjevernom polu, o sobovima koji su se oslobodili i rasuli darove, o dogodovštinama nespretnoga Sjevernog Medvjeda koji se popeo na Sjeverni pol i strovalio kroz krov u blagovaonicu Djeda Božićnjaka, o ratovima sa zlim goblinima koji su živjeli u špiljama ispod kuće…

Naslovnica je ilustrirana Tolkienovim crtežima Djeda Božićnjaka i Sjevernog Medvjeda, a knjiga se uvlači u posebno izrađenu kutiju na kojoj je jedna od poštanskih maraka sa Sjevernog pola. Dodamo li tome i podatak da je knjiga opremljena blagdanskom vrpcom straničnikom, posve je jasno da je novo luksuzno izdanje Pisama Djeda Božićnjaka čarolija kojoj neće odoljeti obožavatelji J. R. R. Tolkiena i njegova izmaštanog svijeta!

U Tolkienovim pismima (u prijevodu Marka Marasa) uživat će sve generacije čitatelja koji poznaju Međuzemlje i fantastičan svijet Hobita, Gospodara prstenova i Silmarilliona te novoobjavljene Húrinove djece i Pada Númenora u izdanju Lumena.