27-29.08.2022.

Perišićev program 'Rani radovi' obilježava deset godina postojanja

27.08.2022 u 19:32

Bionic
Reading

Tribina 'Književnost u Močvari' najavljuje tri dana programa u nizu - književni 'Mikro festival'

Od 2013. tribina (s podnaslovom "Novi pisci u Močvari" pa "Rani radovi") je fokusirana na mlađu književnu scenu. Promovirala je pod vodstvom Roberta Perišića mnoge kasnije zapažene pisce i spisateljice a upravo je zagazila u desetu godinu postojanja, što je dobra prilika za trodnevni presjek, jedan izbor čitanja iz svih tih godina.

"Tu će, dakle, čitati oni koji su bili tad, ili jesu mladi, kako tko, važno da su duhom, što nije nikakav problem jer pisci dosta sporo stare", poručuje organizator.

Gosti:

Subota 27.8., vrata 19:00, početak 19:30 Asja Bakić (Tuzla/Zagreb), Iva Hlavač (Valpovo), Darko Šeparović (Vela Luka)

Nedjelja 28.8., vrata 20:00, početak 20:30 Marina Kuveždić (Vukovar/Velika Gorica), Lara Mitraković (Komiža/Zagreb), Filip Rutić (Varaždin)

Ponedjeljak 29.9., vrata 20:00, početak 20:30 Marina Gudelj (Split), Željka Horvat Čeč (Čakovec/Rijeka)

Programe moderira Robert Perišić - inače i čan žirija Književne nagrade tportala - a upad na programe je besplatan.

U nastavku prenosimo u najavu organizatora:

"Dakle, to će trajati tri dni i nije bilo druge osim da se tome dade ime Mikro festivala. Ali nije to nikakav festival. To je nastalo slučajno, da ne pričamo sad. No dobro, autori_ce će čitati svoje radove po desetak minuta svatko, a usput ćemo komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost, osobito u Gorskom Kotaru (odakle imamo podzastupljenost što ćemo, ovako ili onako, riješiti u doglednom razdoblju). Osvrnut ćemo se i na svima znane događaje koje želimo zaboraviti. Lijepo vas, dakle, molimo da pristupite književnom događanju, pojedinačno ili obiteljski, s djecom (možda bolje ne, ali sve ok), ili s ljubimcima, ili jednostavno s inspiracijom (u tom slučaju, maske su još poželjne), ili najjednostavnije tako jer… Ma samo vi dođite!

Vremenska prognoza: bolje nego u Buenos Airesu. Šank: stabilno. Atmosfera: ribarska. Komarci: bez novozabilježenih slučajeva. Nagradna igra: iluzija od ništa. Glazbena podloga: John Cage "4'33".

Dođite, planirajte (tri dana plus minus), ili krenite u zadnji čas."

Događaj se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.