HUMANITARNI RAZLOG

PechaKucha okupila kreativce nakon dvije godine

09.06.2014 u 10:54

Bionic
Reading

U novom, humanitarnom izdanju programa PechaKucha Night predstavit će se 14 zanimljivih kreativaca među kojima su pjevač Mile Kekin, arhitektica Ana Dana Beroš, novinarka Barbara Matejčić, slovenski konceptualni umjetnik Janez Janša, književnik i novinar Željko Špoljar, poznatiji kao Književna groupie, a Jelena Iva Nikolić će predstaviti neobičnu eko tržnicu Mali plac na tavanu...

U petak 13. lipnja na južnom platou Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, s početkom u 21 sat održat će se PechaKucha Night Zagreb Vol.13 - SOS Balkan.

U jedinstvenom formatu prezentacija od 20 slika u 20 sekundi publici se predstavlja 14 kreativaca. U okviru programa moći će se pogledati i retrospektivna izložba Vlaste Delimar 'To sam ja', a sav prihod od ulaznica bit će namijenjen za pomoć poplavljenim područjima u regiji.

PechaKucha Night su vremenski limitirane neformalne prezentacije kroz koje različiti kreativci u jednoj večeri svojim pričama inspiriraju publiku, a nastale su prije deset godina u Japanu te su se do danas proširile na preko 700 gradova diljem svijeta.

Predstavljač smije koristiti točno 20 fotografija i ima 20 sekundi za priču o svakoj od njih, odnosno točno šest minuta i 40 sekundi prije nego što na red stiže sljedeći prezenter.

Publici će se ovaj put predstaviti Mile Kekin iz Hladnog piva, Kolekcija Marinko Sudac, Lala Raščić, vizualna umjetnica s projektom Prokleta brana; cijenjeni povjesničar umjetnosti Ješa Denegri; ovogodišnja dobitnica nagrade Hrvatskog novinarskog društva Barbara Matejčić; članica ovogodišnjeg kustoskog tima na Venecijanskom bijenalu, arhitektica Ana Dana Beroš; Andro Giunio, čovjek koji spaja dizajn i glazbu; multimedijalni umjetnik i kulturni antropolog Bojan Mucko; Nikola Bojić, koji se bavi umjetnošću u javnome prostoru; slovenski konceptualni umjetnik Janez Janša; književnik i novinar Željko Špoljar, poznatiji kao Književna groupie Jelena Iva Nikolić, koja će predstaviti neobičnu eko tržnicu Mali plac na tavanu; direktor Queer Zagreb sezone i Festivala Perforacije Zvonimir Dobrović; plesni umjetnik Bruno Isaković te fotografkinja i jedna od organizatorica festivala Organ vida Marina Paulenka

U ulozi moderatora su pisac Srđan Sandić i pjesnik Aleksandar Hut Kono, a nakon prezentacija glazbu će puštati DJ Rea.

Više o samom programu i ulaznicama provjerite ovdje