već godinu dana pune kazališne dvorane

Održana Svečana 50. izvedba kazališnog hita 'Ljubavna pisma'

04.02.2024 u 02:14

Bionic
Reading

Sinoć je u Maloj dvorani Lisinski održana Svečana 50. izvedba predstave 'Ljubavna pisma', kazališnog hita Kazališta Planet Art u kojem glavne uloge igraju bivši supružnici Slavica Knežević i Marko Torjanac. 'Ljubavna pisma' već godinu dana pune kazališne dvorane diljem Hrvatske, a gledatelji ovu predstavu dolaze pogledati i po nekoliko puta

Na Svečanoj 50. Izvedbi mogli smo vidjeti i mnoge osobe iz javnog života koje su došle podržati ovaj kreativan glumački par koji često surađuje na brojnim kazališnim hitovima. Među brojnim uzvanicima bili su i Žak Houdek, Mladena i Miro Gavran, Urša Raukar, Dalija Orešković, Neven Hitrec, Rada Borić, Tvrtko Kulenović, Ivan Goran Vitez i mnogi drugi, stoji u priopćenju.

Slavica Knežević i Marko Torjanac potpisuju i režiju i adaptaciju ovog djela, a njihova je izvedba i od publike i od kritike doživjela nepodijeljeno oduševljenje te u godinu dana doživjela 50 izvedbi što je prava rijetkost.

'Ljubavna pisma' svjetska su uspješnica koja već pola stoljeća ne silazi sa svjetskih pozornica, a u glavnim ulogama do sada su se okušala brojna glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anuk Aimee, Elizabeth Taylor, Ane Karić, Borisa Buzančića, Relje Bašića i drugih.

U predstavi pratimo Andrewa i Melissu tijekom 50 godina, od djetinjstva kada dopisivanje započinju slanjem poruka u školi za vrijeme nastave što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama.

Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, njih dvoje iste osobe kao one iz pisama? Ovaj bezvremenski kazališni klasik svojom toplinom, uz obilje životnog humora, često izmami i poneku suzu kao i sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi.

Sljedeća izvedba 'Ljubavnih pisama' je za Valentinovo 14. veljače, a zatim 18, veljače i 2. ožujka u Maloj dvorani Lisinski gdje su na redovnom repertoaru.