KAZALIŠTE ULYSSES

Odisej se vraća kući na Mali Brijun

23.07.2013 u 11:50

Bionic
Reading

Premijerno izvedena na Brijunima kao dio 12. sezone Kazališta Ulysses, predstava "Odisej", vraća se na svoju brijunsku pozornicu, od 26. do 28. srpnja, u tvrđavi Minor na Malom Brijunu.

U prvoj godini dana svog života obišla je pozornice koproducenata, ali i druga kazališta i festivale te rasprodala dvorane od Novog Sada do Beča. U proteklih godinu dana izvedena je više od 30 puta, a vidjelo ju je više od 12 tisuća gledatelja.

"Odisej" je međunarodna koprodukcija čak šest kazališta i jednog festivala - GDK "Gavella" iz Zagreba; Kazališta Ulysses s Brijuna; Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada; Slovenskog narodnog gledališča - Drama iz Maribora; Ateljea 212 iz Beograda; Festivala Sterijino pozorje iz Novog Sada te Teatra na navigatorot iz Skopja.

Autor teksta je Goran Stefanovski, dok režiju potpisuje Aleksandar Popovski. Dramaturginja je Dora Delbianco, scenografiju potpisuje skupina NUMEN, kostimografiju Marita Ćopo, a glazbu skupina Foltin. U predstavi koja je pronašla svoj put do gledatelja igraju: Ozren Grabarić, Anita Mančić, Branko Jordan, Nataša Matijašec Rošker, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Dijana Vidušin, Franjo Dijak i Nikola Ristanovski.