mozaik knjige

Objavljena knjiga 'Najljepši hrvatski dvorci i utvrde'

27.07.2022 u 10:09

Bionic
Reading

Knjiga 'Najljepši hrvatski dvorci i utvrde', sa stotinu odabranih zdanja koja svjedoče o bogatoj i zanimljivoj povijesti Hrvatske, od Baranje do Konavala, objavljena je u nakladi zagrebačke Mozaik knjige

Autor teksta Hrvoje Kekez te autori fotografija Roman Avdagić i Dario Žagar prenijeli su svijet dvoraca i utvrda isprepleten legendama i povijesnim događajima iz burnih stoljeća hrvatske prošlosti iza kojih su ostale mnoge kule, utvrde, zidine i ostala obrambena arhitektura.

"Putovanje od Baranje preko svih hrvatskih regija do Konavala zastaje na upravo onim lokalitetima koji su ne tako davno bili ili poprišta velikih opsada i bitaka ili, pak, mjesta ugodnoga, ladanjskog života", napominje izdavač.

Hrvoje Kekez doktorirao je povijest, radi na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu i dosad je objavio desetak znanstvenih radova.

Fotografije Darija Žagara objavljene su u nekoliko knjiga, od kojih su neke (uglavnom o pojedinim hrvatskim otocima) autorske, dok fotograf Roman Avdagić predaje kolegije iz web-dizajna na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu.