ZABOK

Objavljen program Dana Ksavera Šandora Gjalskog

19.10.2016 u 15:49

Bionic
Reading

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog održat će se u Zaboku od 24. do 29. listopada. Prije središnjeg događaja, svečanosti dodjele Književne nagrade Ksaver Šandor Gjalski, koja će se u subotu u 18 sati održati u OŠ K. Š. Gjalskog, posjetitelje očekuju mnogobrojni kulturni programi poput izložbi, koncerata, kazališnih predstava, promocija knjiga i radionice

Ovogodišnje Dane K. Š. Gjalskog otvorit će u ponedjeljak 24. listopada izložba slika Dalibora Paraća u Velikoj galeriji, a tijekom manifestacije moći će se pogledati još izložba Slađane Zubić 'Make me smile' u Regaleriji od 21. listopada i izložba Drage Orlića 'Samo je vrime kič' u Gradskoj knjižnici od 28. listopada.

Od književnih promocija, posjetitelje manifestacije 25. listopada s početkom u 20 sati u Gradskoj knjižnici očekuje promocija knjige 'Vrijeme badema' Maje Klarić. U istom prostoru u utorak u 18 sati svoju će zbirku pjesama 'Dok me ne razbiješ' predstaviti Kristina Špiranec, a u 20 sati u Zelenoj dvorani bit će predstavljena knjiga 'Za'atar' Hrvoja Ivančića. U petak je u Zelenoj dvorani od 20 sati na rasporedu Književna večer s Edom Popovićem.

Uz 'veliku' Nagradu Gjalski, dodjeljuju se nagrade za učenike osnovnih i srednjih škola koje su ustanovljene kao poticaj proznom stvaralaštvu djece i mladih. Proglašenje pobjednika i dodjela Male nagrade Gjalski održat će se u OŠ K. Š. Gjalskog u utorak u 15 sati, a proglašenje pobjednika i dodjela Nagrade Gjalski za učenike srednjih škola u Gimnaziji AGM održat će se u četvrtak u 17 sati.

Po uzoru na nagrade za učenike u Poreču i Crikvenici, prijateljskim gradovima Zaboka, ustanovljene su slične nagrade. Svi nagrađeni radovi tiskaju se u knjizi PoZiCa - zbirci literarnih i likovnih radova učenika Poreča, Zaboka i Crikvenice - koja će biti predstavljena u Gimnaziji AGM u petak s početkom u 17 sati.

Uz kazališnu predstavu 'Ja, tata!' i koncerte grupe Gang a Bang i Zagrebačkog kvarteta, Dani Ksavera Šandora Gjalskog nude i poneku radionicu, a kompletan program pogledajte ovdje