OPJEVAJTE TUGU

Niste li zadovoljni penzijom, žalite se!

16.09.2013 u 21:43

Bionic
Reading

Svi koji imaju pritužbe na starost i starenje, bilo da su penzioneri, bilo da će to tek postati, imaju prilike sudjelovati u kreiranju pjesama pritužbenica koje će Zbor pritužbi starijih građanki i građana premijerno izvesti na otvaranju manifestacije 'Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine'

Svi djedovi i bake ili pak njihovi sinovi i kćeri ili pak unučad i ostali intergenercijski prijatelji imaju prilike sudjelovati u kreiranju pjesme pritužbenice na temu starosti i problema starenja.

Zbor pritužbi starijih građanki i građana pritužbenice će premijerno izvesti na otvaranju manifestacije 'Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine', koja će se održavati od 4. listopada do 3. studenoga u Galeriji Klovićevi dvori.

'Pošaljite nam pritužbe u bilo kojem obliku – potužite nam se na malu penziju, na slušne aparatiće loše kvalitete, na nezahvalne kćeri i još nezahvalnije sinove, na redove, na uvrede, na banke i na pošte, na kompjutere i mobitele - recite nam sve što vam kod vlastite starosti ide na živce i što vam diže tlak; kreirajte s nama prve pjesme pritužbenice ikad na temu starosti i starenja te osnujte prvi zbor staraca koji se odvažio otpjevati svoje pritužbe javno!', poručuju organizatori.

Svi zainteresirani za davanje pritužbi imaju priliku sudjelovati u okupljanju prvog hrvatskog zbora pritužbi starijih građana i građanki koji će glasno propjevati o onome što ih muči, a mogu se prijaviti putem e-maila prituzbenice@gmail.com ili na broj telefona 091 7994  670.

Tema festivala 'Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine' koji se od 2007. održava svake tri godine upravo je starost.