VIDEOINTERVJU: MANI GOTOVAC

'Ništa u životu me nije usrećilo i uništilo kao ljubav'

Bionic
Reading

Na predstavljanju proširenog izdanja autobiografskog romana 'Fališ mi' razgovarali smo s autoricom knjige, našom poznatom teatrologinjom i kazališnom kritičarkom Mani Gotovac

U proširenom izdanju autobiografskog romana 'Fališ mi', prvotno objavljenog u dvije knjige, Mani Gotovac svlači sa sebe teatarske maske, u potpunosti se ogolivši pred čitateljem. Ne čini to podilazeći čitatelju jeftinim patosom, već stilski besprijekorno vodi priču osvajajući i uvlačeći čitatelja svom silinom svake riječi, rečenice.

Na predstavljanju ujedinjenog i proširenog izdanja romana smo u Vip Clubu razgovarali sa samom autoricom. U svom strastvenom kazališnom stilu, Mani nam je ispričala ponešto o ljubavi i boli. 'Ništa me u životu nije mijenjalo kao ljubav. Ništa mi nije značilo toliko koliko ljubav. Ništa mi život nije učinilo radosnijim i ništa mi život nije uništilo koliko ljubav', rekla je Mani dotaknuvši se u intervjuu svih svojih životnih ljubavi, pa tako i teatra, ali i pisanja.

'Traženje rečenice silan je užitak i bol', dodala je Mani zaključivši kako joj se čini da je trebala pisati cijeli svoj život. Što nam je još rekla jedinstvena Mani Gotovac, poslušajte u nastavku: