PROBLEMATIČNA ZVIJEZDA

Nick Johnstone: 'Amy Amy Amy'

26.11.2008 u 11:22

Bionic
Reading

Engleski pisac Nick Johnstone autor je prve tiskane biografije mlade pjevačice nazvane 'Amy Amy Amy', koja je na police domaćih knjižara izašla iz Naklade Ljevak

Osim što gotovo svakodnevno puni novinske natpise, problematična, no neosporivo i izuzetno talentirana pjevačica Amy Winehouse dobila je i knjigu.

Knjiga 'Amy Amy Amy' Nicka Johnstonea donosi detaljan opis života pjevačice Amy Winehouse, krenuvši od njezina odrastanja u židovskoj obitelji u sjevernom Londonu, triju škola koje je pohađala, do trenutka kad je potpisala ugovor za Island Records u dobi od 18 godina. Iako nije riječ o autoriziranoj biografiji, što često autore takvih djela dovodi na škakljiv teren, Johnstone u knjizi donosi provjerene podatke iz života Winehouse koje začinjava ponekom tabloidskom pričom.

Opisuje njezin uspon do statusa zvijezde postignut dvama albumima koji su postali svjetski hit. Ipak, glazbeni talent mlade pjevačice zasjenjen je napisima o njezinu problematičnom životu i stalnim ekscesima. Problemi s anoreksijom, bulimijom i sumnjom na samoozljeđivanje, otvoreno konzumiranje alkohola i droga te napeti brak s Blakeom Civil-Fielderom, razlozi su zbog kojih je Amy poznatija kao negativka, nego kao nadarena glazbenica.

Johnstone s knjigom 'Amy Amy Amy' nastoji ispraviti tu neuravnoteženost i pružiti potpun uvid u talent Amy Winehouse. Nakon što je nedavno nadahnula i umjetnika Marca Perega pri stvaranju skulpture 'Dobra rock zvijezda samo je mrtva rock zvijezda', tko zna gdje ćemo još gledati njezin lik.