VELIKA RETROSPEKTIVA

Najpoznatija djela Davida Hockneya u Tate Britainu

09.01.2017 u 21:27

Bionic
Reading

Izložba jednog od najpopularnijih i najutjecajnijih britanskih umjetnika 20. stoljeća Davida Hockneya, koja se otvara 9. veljače u londonskom muzeju Tate Britain, najavljena je kao najsveobuhvatnija retrospektiva tog slikara, dizajnera i fotografa, a predstavit će i neka od njegovih najnovijih djela

Kako se ističe u najavi, izložba po prvi puta donosi na jednome mjestu neka od najpoznatijih djela toga umjetnika, jednog od ključnih imena pop arta 60-ih godina prošloga stoljeća, nastajalih tijekom šest desetljeća njegova umjetničkog djelovanja.

David Hockney, koji ove godine slavi svoj 80. rođendan, nastavlja mijenjati stilove i načine rada, neprestano usvajajući nove tehnologije i pristupe.

Od njegovih prikaza losangeleskih bazena, do crteža i fotografije, krajobraza Yorkshirea i najnovijih slika, neke od kojih dosad nisu bile predstavljene javnosti, ta će izložba pokazati na koji je način svaki novi pravac Hockneyeva stvaralaštva proizašao iz onoga što mu je prethodilo.

Izložbu zajednički organiziraju Tate Britain, pariški Centre Pompidou i newyorški Metropolitan, a otvorena je do 29. svibnja.