MEĐUNARODNA IZLOŽBA

Najbolje fotografije Zagreb salona u Muzeju Mimara

07.11.2016 u 16:57

Nagrađene fotografije 37. Zagreb salona

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hong Kong S.A.R.

Bionic
Reading

U Muzeju Mimara 9. studenog otvara se izložba najboljih radova 37. Zagreb salona. Osamdesetak fotografija, uglavnom nagrađenih autora, moći će se vidjeti do 24. studenog, a osim u Zagrebu, Salon će se prezentirati u Trogiru i Šibeniku

Zagreb salon je međunarodna izložba fotografija u organizaciji Fotokluba Zagreb s tradicijom od 1910. godine. Izložba je revijalnog tipa i namijenjena je fotografima amaterima iz cijelog svijeta. Organizira se svake druge godine te na njoj sudjeluje 300-400 fotografa iz različitih zemalja diljem svijeta.

Od 1979. Zagreb salon se održava pod pokroviteljstvom organizacije Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP). Od ove godine uz FIAP i Hrvatski fotosavez prvi put pokrovitelj je Photographic Society of America (PSA).

Na ovogodišnji natječaj, koji je bio raspisan za četiri teme; slobodna u boji, slobodna crno-bijela, detalj i putovanja, prijavljen je ukupno 331 autor iz 46 zemalja, od čega njih 106 iz Hrvatske. Ostali autori su iz Argentine, Austrije, Australije, Belgije, BiH, Kine, Engleske, Danske, Cipra, Francuske, Grčke, Indije, Mađarske, Irske, Italije, Makaa, Omana, Nigerije, Rumunjske, Slovenije, Slovačke, Turske, SAD-a, Vijetnama, Hong Konga, Švicarske i drugih zemalja.

O najboljim fotografijama odlučivao je međunarodni žiri u kojem su bili Matej Peljhan, KMF FZS, EFIAP iz Slovenije te Neda Rački, EFIAP/G i Aleksandar Tomulić, EFIAP iz Hrvatske.

Neke od nagrađenih fotografija 37. Zagreb salona možete vidjeti u našoj fotogaleriji.