VELESAJAM KULTURE

Multimedijalna koliba zanimlivim događanjima slavi peti rođendan

16.06.2018 u 16:25

Bionic
Reading

Jučerašnji, prvi dan proslave 5 godina Multimedijalne kolibe u polukružnoj dvorani &TD-a, dočarao je dvije predstave ciklusa 'Plan za bijeg' - 'Porculan' i 'Ne mogu nastaviti. Nastavit ću.', te kultni 'Hoerspiel'

Diskusija o tome što Koliba jest i što želi biti, povela se u atriju &TD-a u noćnim razgovorima 'Kolibinih 5: utočište ili banana?'.

Subotnji program petog rođendana Multimedijalne kolibe otvorila je u 11 sati u polukružnoj dvorani &TD-a premijera dječje predstave 'Sadi gradi', koja je dio serije 'Ja pa ti pa mi'.

Pretpremijerno prikazivanje predstave za djecu od 3 do 12 godina 'Drvo koje je pjevalo', na istom mjestu održano je u podne, a u Atriju &TD započeo je u 13 sati Kolibin piknik na kojemu je održan kulinarski performans Ane Horvat 'Što ima za ručak'.

Sudionici piknika na druženju sa suradnicima i suradnicama Multimedijalne kolibe imali su prilike uživati i u koncertu dramaturginje i pjesnikinje Nine Bajsić uz gostovanje Dina Brazzodura, Matije Antolića i još nekoliko glazbenika/ica radiofonijskog ansambla Multimedijalne kolibe.

Za kraj programa, s početkom u 17 sati, posjetiteljima je pripremljen somatski susret izvođača i gledatelja u Francuskom paviljonu.

Riječ je o predstavi 'Nestajanja', koja se gradi somatskom iskustvu izvođača, kao i gledatelja.

'Zanima nas pojedinačno i osobno koje izranja iz općeg i univerzalnog. Krećemo od jedne, prve stanice iz koje smo nastali, kao pojedinci i kao vrsta te, putujući dubinama različitih struktura i procesa koji nas čine onime što jesmo, stvaramo ples', stoji u najavi predstave.

Multimedijalna koliba je umjetnička organizacija koju vode Zrinka Šimičić Mihanović, plesna umjetnica i Pavlica Bajsić Brazzoduro, dramaturginja i radiofoničarka.

Koliba pod svojim imaginarnim krovom nudi utočište autori(ca)ma iz raznorodnih djelatnosti, s ciljem stvaranja zajedničkih projekata i poticanja intermedijalne, interdisciplinarne i intergeneracijske suradnje, kontinuiteta i zajedništva.

5 godina Multimedijalne kolibe se obilježavaju u sklopu 15 godina Velesajma kulture Studentskog centra.