INTERVJU: KRISTIAN BONAČIĆ

'Moje glumačko iskustvo ne završava sa Zlatkom'

16.12.2014 u 11:59

Kristian Bonačić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Filip Trezner

Bionic
Reading

Kristian Bonačić, mlada nada domaćeg filma, na audiciju za film 'Koko i duhovi' Daniela Kušana stigao je – slučajno. Danas, nakon trećeg nastavka dječje avanture 'Ljubav ili smrt' glumom se i dalje namjerava ozbiljnije baviti, a kao jednog od najtalentiranijih mladih glumaca prepoznala ga je i domaća filmska kritika

Bonačić je u filmskom serijalu o omiljenom dječjem junaku Koku, adaptaciji romana Ivana Kušana, kao naturščik ostvario svoje prve filmske korake. Na audiciju je došao pukim slučajem jer je trenirao s kćerkom producentice Ankice Jurić Tilić. Prije toga pohađao je glumačke radionice u Zagrebačkom kazalištu mladih, a kako se zatekao na audiciji, nakon povratka kući, rekao je roditeljima da se želi oprobati u glumi. Nakon dugotrajnih odabira i velike konkurencije, filmaši su u njemu prepoznali potencijal i odlučeno je da će upravo on portretirati Zlatka

Domaći filmski kritičari slažu se da je on jedan od najzanimljivijih mladih glumaca. 'Nije nametljiv pred kamerom, zna se ponašati i očito ima dara za glumu. Fino je profilirao Zlatkov karakter, načitanog dečka koji ima svoj nekakav unutarnji život koji ne povjerava drugima', ocijenio je kritičar Nenad Polimac.

Sa 17-godišnjakom, koji pohađa Drvodjeljsku školu, smjer za restauratore, razgovarali smo o iskustvima sa snimanja i planovima za budućnost. Za ulogu Zlatka najvažnije mu je bilo, kaže, dočarati zrelost i ozbiljnost.

Kad si čitao romane, kako si se osjećao? Jesu li impresije nakon čitanja naknadno imale utjecaj na pripremu za ulogu?

Čitanje romana nije imalo utjecaja na ulogu Zlatka, nego sam vodio računa samo o scenariju.

Opiši kako je odrastati uz jednu ulogu i koliko je proces sazrijevanja imao utjecaj na portret lika koji si trebao utjeloviti?

Uloga koju sam igrao bila mi je prekrasno iskustvo, ali mislim da sazrijevanje nije imalo utjecaja na portret lika, osim što sam osobnim sazrijevanjem bolje razumio dijelove scenarija. Lijepo je bilo raditi s istom filmskom ekipom koja se s vremenom i proširila. Lakše mi je raditi uz zezanciju nakon snimljenih scena, a tako se razvijaju i bliskiji odnosi i prijateljstva. Hvala Bogu, uvijek je bilo smijeha na snimanjima.

Kako su reagirali tvoji vršnjaci na ulogu? Postoji li zbog toga određena dodatna kompetitivnost naspram tebe ili određeno uvažavanje?

Vršnjaci su me uvijek podržavali i poticali na još bolji rad.

Ljubav ili smrt

Što te zanima u slobodno vrijeme?

Slobodno vrijeme najviše volim provoditi s prijateljima ili na treningu. Knjige čitam kad moram, a ne gledam niti televiziju puno.

Koko progovara o zaljubljivanjima i pustolovinama. Koliko se možeš u ovom životnom razdoblju identificirati s tim?

Ljubav mi nije na prvom mjestu trenutno, nego mi je važno druženje s prijateljima.

Koga od domaćih filmskih autora cijeniš i s kim bi volio surađivati?

Nemam određenih autora s kojima bih surađivao. Volio bih raditi sa što više raznih autora.

Imaš li i dalje u planu glumu? Jesu li na vidiku neki novi projekti?

Glumu imam i dalje u planu, iako nemam novih planiranih projekata. Nadam se da moje glumačko iskustvo neće završiti ovdje, na zadnjoj ulozi Zlatka.