POVEzivanje uz čITAnje

Moja Mala Polica - mjesto za slušanje i čitanje priča za djecu

09.05.2021 u 10:12

Bionic
Reading

Moja mala polica je mjesto za slušanje i čitanje priča za djecu predškolske dobi i učenike razredne nastave. Cilj im je upoznati djecu s radošću pripovijedanja

Slušanjem i čitanjem priča djeca razvijaju maštu, stječu čitalačke navike i uče se pažnji. Djeca koja zavole priče, počinju sama čitati, a djeca koja čitaju iz zabave, najbrže nauče čitati. Kao čitatelji izrast će u obrazovanu i odgovornu osobu, izgraditi sustav vrijednosti i biti spremni za lakše suočavanje sa životnim izazovima, stoji u najavi.

Moja mala polica sadrži motivacijske, inspirativne, smiješne i duhovite priče za djecu. To nisu priče samo za laku noć prije spavanja već ih se može slušati i čitati u igri, na putovanju, za vrijeme jela, u čekaonici... Priče traju 5 - 6 minuta, pa su idealne za poslušati ih na putu do vrtića ili škole.

Sve priče lektorirali su i recenzirali stručnjaci ('Rekli su o pričama'), lektori za hrvatski jezik, urednici i književni kritičari, pa dijete ima priliku naučiti ispravno se služiti hrvatskim standardnim jezikom što će mu uvelike koristiti u školi.

Stranica ne prikazuje oglase, pa dijete nije izloženo agresivnim informacijama. Na Mojoj maloj polici trenutno se nalazi deset priča. U pripremi je još tridesetak priča. Nove priče objavljivat će se najmanje dva puta mjesečno. Ako se djeci priče svide to će nam omogućiti daljnje objavljivanje. U protivnom to neće biti moguće, niti bi imalo smisla!

Sve priče napisao je Bruno Mezić, a pročitala Marija Šorša.