od malih nogu

'Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari' premijerno u Žar ptici

22.03.2023 u 09:08

Bionic
Reading

Gradsko kazalište Žar ptica najavljuje, 28. travnja, premijeru predstave 'Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari' po tekstu autorice Ane Ivanović, proglašenim najboljim na prvom Natječaju za najbolji dramski tekst za djecu i mlade u organizaciji regionalne platforme Od malih nogu.

Kako se ističe u najavi, želeći podržati suradnju s regionalnom platformom dječjih kazališta Od malih nogu i dati priliku novim, mladim dramskim autorima, Gradsko kazalište Žar ptica pobjednički tekst postavlja kao svoju drugu ovogodišnju premijeru.

Režija je povjerena Renati Caroli Gatica koja je u svoj autorski tim, uz dramaturginje Dunju Fajdić i Maju Katić, uvrstila kostimografkinju Sandru Dekanić, koreografa Damiana Cortesa Albertija te skladatelje Ivanu Đulu i Luku Vrbanića.

U predstavi igraju Bogdan Ilić, Dunja Fajdić, Maja Katić i Dean Krivačić, a premijera će se održati 28. travnja.

"Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari" bavi se univerzalnom temom odrastanja. Govori o djeci - koja rastu i polako se počinju opraštati od svojih igračaka, zaboravljajući ih na skrovitim mjestima dječjih soba - ali i o odraslima koji se s nostalgijom prisjećaju svojih bezbrižnih djetinjstva.

Riječ je o najboljem, između 70 pristiglih tekstova iz Srbije. Hrvatske, Slovenije i Crne gore, o kojima je odlučivao regionalni žiri u sastavu ravnatelj GK Žar ptice Drago Utješanović, dramaturginja i dramska spisateljica Tijana Grumić, profesor književnosti Ilija Gajević, glumac Rok Kravanja te Igor Tretinjak, kazališni kritičar i teatrolog.

Osim pobjedničkog teksta, žiri je izdvojio još sedam tekstova koji su ušli u najuži izbor, a koji će biti objavljeni te javno čitani u sklopu platforme Od malih nogu.