ANSAMBL CIRCA

Miljenici svjetskih pozornica stižu u Zagreb

21.01.2014 u 15:27

Bionic
Reading

Festival novog cirkusa ove godine slavi svoj deseti rođendan. Slavlje počinje u veljači kada u goste dolazi poznata australska akrobatska skupina Circa

Australski akrobatski ansambl Circa, koji je sa svojim traženim predstavama u proteklih osam godina obišao 26 zemalja na pet kontinenata, 4. veljače prvi put gostuje i u Hrvatskoj.

Svoju istoimenu predstavu 'Circa' izvest će u Zagrebačkom kazalištu mladih, na otvaranju 10. Festivala novog cirkusa.

Dinamična i energična akrobatska trupa miljenica je svjetskih pozornica.

Umjetnički voditelj skupine i redatelj predstave Yaron Lifschitz uspjeh objašnjava riječima: 'Najveći šok kad vidite Circinu predstavu je taj – koliko je zapravo prazna, kako imate tek ta tijela u prostoru. Mi punimo pozornicu velikom količinom topline i emocija. Želio sam se vratiti toj sirovoj povezanosti i predanosti istini. (...) Kad gledate ovih sedmero izvođača, imate dojam da ste bili na ljudskom putovanju, da ste ih upoznali kao ljude – i to je otkriće.'

Samo u 2013. Circa je imala 420 izvedbi koje je vidjelo 150 tisuća gledatelja.

Obično se oklijeva krenuti na festival osvrtima s pet zvjezdica, ali ovo je doista izvanredno', objavio je o predstavi kritičar The Irish Timesa.

Ono što ovu predstavu razlikuje od drugih suvremenih cirkuskih predstava njezina je izvanredna, gotovo skulpturalna mješavina postmodernog plesa i cirkuskoga umijeća', objavljeno je u kritici časopisa The Gazette.

Hvaljena predstava u Zagrebu igra samo jednu večer. Više informacija dostupno je na stranicama.