GAGA PORINUTA U MORE

Milena Dravić poklonila Šerbedžiji barku pokojnog supruga, prevozit će glumce na Mali Brijun

25.07.2017 u 10:56

Bionic
Reading

Omiljena barka glumačkog doajena Dragana Nikolića, koju je Milena Dravić prema želji svojeg pokojnog supruga darovala Radi Šerbedžiji i Kazalištu Ulysses, porinuta je u more s G-mola na Velikom Brijunu, javili su iz Ulyssesa

Brodica Gaga, koja je svoj naziv dobila prema nadimku Dragana Nikolića, novo je pojačanje u 'Ulyssesovoj mornarici' i služit će prijevozu ansambla s Velikog na Mali Brijun. Osnivač Kazališta Ulysses Rade Šerbedžija, u čast svom kolegi i prijatelju, ukrasio ju je prepoznatljivom fotografijom Nikolića te zahvalio Mileni Dravić za vrijedan poklon.

'Dragan Nikolić prije svega bio je među najboljim glumcima na ovim prostorima te je svojom karizmom, ulogama i ukupnom karijerom pomicao granice. Njegova supruga Milena poklonila mi je njegovu barku, u kojoj je moj prijatelj rado plovio, a ja sam je namijenio glumačkom ansamblu Kazališta Ulysses koji će njome ploviti na probe na Malom Brijunu', rekao je Šerbedžija.

Rade Šerbedžija porinuo u more barku Dragana Nikolića Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

U prvoj plovidbi brodicom, uz Radu i Luciju Šerbedžiju, sudjelovali su studenti glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Producent kazališta Duško Ljuština iskoristio je priliku istaknuti značenje koje ova gesta ima za Kazalište Ulysses, napomenuvši kako Ulyssesovu publiku i ansambl ne prevoze vojni brodovi, što često pogrešno navode u medijima, nego turistički brodovi Krešimir, Arietta, Kristina i Melisa, a koje Ulysses unajmljuje za svoje programe te uredno plaća.

Kazalište Ulysses nastavlja sezonu izvedbama kultne predstave 'Kralj Lear' u režiji Lenke Udovički s Radom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi, koja je na repertoaru od 27. do 30. srpnja, a publika će ga imati priliku pogledati i u ulozi Kreonta u nagrađivanoj predstavi 'Antigona – 2000 godina kasnije' početkom kolovoza.