HAPPY MEAL S KORICAMA

McDonald's uz obroke djeci dijeli knjige

12.01.2012 u 13:02

Bionic
Reading

Osim brze i visokokalorične hrane, svjetski raširen lanac restorana McDonald's odnedavno u Velikoj Britaniji za najmlađe posjetitelje nudi i besplatne knjige, konkretno djela Michaela Morpurgoa, autora dječijeg hita 'War Horse', javlja Guardian

Nedavno istraživanje o tome koliko i kako čitaju mladi u Velikoj Britaniji nije donijelo baš dobre rezultate, pokazavši da veliki broj britanskih klinaca ne posjeduje nijednu knjigu, a kamoli da ju je još i pročitalo. S druge strane, djecu nikad nije problem natjerati na obrok u McDonald's, naročito zbog njegovih Happy Mealova, u kojima se, uz hamburgere i slične pripravke, nude i razne igračke.

Sada će djeca uz Happy Meal moći dobiti i knjigu, a ne samo komad plastike, i to zahvaljujući dogovoru između McDonald'sa i izdavačke kuće HarperCollins. Mladi Britanci će tako uz brze obroke dobiti i dječije knjige Michaela Morpurga, najpoznatijeg kao autora knjige 'War Horse', prema kojoj je Steven Spielberg snimio svoj najnoviji film. U McDonald'su bi trebali biti podijeljeno devet milijuna primjeraka Morpurgovog serijala za djecu 'Mudpuddle Farm', a cijelu akciju podržava i National Literacy Trust, organizacija za promicanje pismenosti i čitanja u Velikoj Britaniji.

Statistike kažu da osam od deset britanskih obitelji redovito posjećuje McDonald's, tako da se ideja o privlačenju mladih knjizi i čitanju kroz brzu hranu čini poprilično smislenom, iako će vjerojatno kod nekih ostaviti gorak ukus u ustima.