CABARET

Luda kuća u utorak 25. veljače svečano objavljuje hrvatskog predstavnika i pjesmu za Eurosong 2020

24.02.2020 u 15:10

Bionic
Reading

Nakon što su iz Lude kuće uzburkali javnost objavom na društvenim mrežama te najavili ekskluzivno predstavljanje nove hrvatske pjesme za Eurosong 2020, i to četiri dana prije Dore, pokušali smo doznati što se točno događa i kako je došlo do toga da je pobjednik poznat unatoč brojnim naporima da se spriječi manipuliranje konačnim rezultatom

Na redovnom rasporedu kazališta za utorak je najavljena izvedba predstave 'Joj, Hrvati' – cabareta koji na zabavan i duhovit način vodi gledatelje na neočekivano putovanje u hrvatsku budućnost, evocirajući pritom i slavnu hrvatsku prošlost – sve to uz glazbu, osvježenja u tekućim oblicima, pripadnice ljepšeg spola – dakle, uz sve ono što Hrvati vole, stoji u najavi.

Kako bismo doznali što će se to točno dogoditi u utorak 25. veljače u Ludoj kući, pokušali smo razgovarati s jednim od suvlasnika kazališta, Reneom Bitorajcem, koji, međutim, nije želio komentirati najnovija događanja već je sve upite javnosti prebacio na Ivana Đuričića, autora cabareta. Vrlo prikladno, njegov je telefon do zaključenja samog teksta bio isključen.

Ono što je dodatno zaintrigiralo javnost, u video najavi za ovaj ekskluzivni događaj pojavljuje se i poznata hrvatska glumica Judita Franković Brdar, koja nam je, ljubazno kao i uvijek, odgovorila da se uvijek veseli izazovima i novim iskustvima pa je iskorak u glazbene vode sasvim logičan slijed njezine karijere, ali više od toga nije smjela otkriti zbog striktnog ugovora koji ima potpisan upravo s Ludom kućom.

Niti drugi suvlasnik Lude kuće, poznati glumac s ljubljanskom adresom - Branko Đurić Đuro, nije mogao dati više informacija, osobito zbog ionako već zategnutih odnosa Hrvatske i Slovenije, kako se ne bi neprimjereno uplitao u izbor hrvatske pjesme za Eurosong.

  • +9
Joj, Hrvati Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Do organizatora Dore, koje je zasigurno šokirala ovakva najava, nismo uspjeli doći, ali iz neslužbenih izvora doznajemo kako je jedna poznata hrvatska pjevačica briznula u plač, jer je sve nade za revitalizaciju svoje karijere polagala upravo u ovogodišnji Eurosong.

S obzirom na to da svi akteri ove šokantne objave mudro šute, možemo se samo uputiti na adresu Lude kuće, u utorak 25. veljače i konačno saznati koja će nas to pjesma navodno predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu te što se krije iza još jednog u nizu skandala koji potresa naciju.