NOVI ROMAN

Londonska solerica Bridget Jones vraća se u velikom stilu

14.11.2012 u 13:13

Bionic
Reading

Helen Fielding, autorica chick lit bestselera 'Dnevnik Bridget Jones' i 'Bridget Jones: na rubu pameti', najavila je da treći roman o novoj fazi života njezine slavne junakinje izlazi sljedeće jeseni

Bridget Jones, ikona suvremenih solerica, vraća se s novim pustolovinama u trećem romanu Helen Fielding

Nakon dva uspješna romana, Bridget Jones očekuje drugačija faza života u Londonu. Helen Fielding potvrdila je prošli tjedan da je počela pisati treći nastavak o simpatičnoj junakinji poznatoj po neustrašivom nošenju s urbanim traumama (samoćom, alkoholom, cigaretama, dijetama i izlascima) te da se njegov izlazak očekuje sljedeće jeseni.

Izdavač Jonathan Cape izjavio je samo da roman 'istražuje nove segmente u životu glavne junakinje', odbijajući otkriti dodatne detalje radnje, primjerice hoće li se u romanu ponovno pojavljivati Mark Darcy ili Daniel Cleaver te hoće li Bridget starjeti u realnom vremenu, što znači da bi u sljedećem romanu bila u kasnim 40-ima.

Vezano uz Darcyja i Cleavera, sama autorica je ostavila stvari otvorenima: 'Neki likovi će ostati, a drugi će nestati. Kao i većina ljudi, neki zadržavaju prijatelje, a neki ne, ali svačiji život se nastavlja. Novi roman smješten je u London današnjice, s potpunom novim scenarijem za Bridget. Bit ću jako zadovoljna ako se ljudi budu smijali situacijama onoliko koliko sam se ja smijala pišući roman', izjavila je Fielding.

Novi roman neće se koncentrirati toliko na alkohol i cigarete, junakinjine omiljene poroke, koliko na korištenje Twittera i ostalih društvenih mreža, tvrdi autorica. Iako je, kaže Fielding, Bridget Jones odrastala i sazrijevala zajedno s njom, pa ovaj put možemo očekivati nešto potpuno drugačije. Iako, i dalje je na dijetama, više se trudi, ali neke stvari nikad neće promijeniti, objasnila je spisateljica.

Fielding također surađuje na trećem filmu o Bridget Jones (koji nije baziran na romanu), na istoimenom mjuziklu te kaže da se 'posebno zainteresirala za internetsko dejtanje, posebno za romantična iskustva s virtualnim osobama i princip zaljubljivanja i cijelih veza samo na osnovi teksta napisanog na ekranu, koji može biti dostatno emocionalno ispunjavajući'.

Uzbudljive avanture 30-godišnje londonske novinarke Bridget Jones, započele su kao kolumna u časopisu Independent, davne 1995. Prvi roman 'Dnevnik Bridget Jones', objavljen je godinu dana kasnije i pripisane su mu zasluge za pokretanje chick lit fenomena. Sljedeći roman 'Bridget Jones: Na rubu pameti', objavljen je 1999., a zatim su uslijedile i filmske adaptacije (2001. i 2004) s Renée Zellweger, Hughom Grantom i Colinom Firthom u glavnim ulogama.