PETA SEZONA NA POMOLU

Legendarni Baldrick nagovijestio da bismo ga opet mogli gledati s Crnom Gujom

27.09.2018 u 10:03

Bionic
Reading

Jedna od najpopularnijih britanskih humorističnih serija, BBC-jeva 'Crna Guja' (Blackadder) o životu Edmunda Crne Guje kroz različita povijesna razdoblja vraća se na male ekrane

Okupljanje ekipe i snimanje pete sezone nagovijestio je glumac Tony Robinson, koji u seriji glumi Baldricka, prijatelja Edmunda Crne Guje, kojeg utjelovljuje Rowan Atkinson. Njih dvojica jedini su koji se pojavljuju u sve četiri sezone, a pored njih glume Tim McInnerny, Hugh Laurie te Stephen Fry.

'Imam viziju toga kako bi se serija mogla nastaviti. Mogli bismo se ponovno okupiti. Znam da su svi zaokupljeni svojim stvarima, ali imamo samo lijepa sjećanja iz vremena kad smo snimali. Siguran sam da ćemo ponovno uspjeti', rekao je Robinson, a prema šuškanjima, na nastavak je spreman i glavni junak Atkinson.

Serija se počela prikazivati 1983., a svaka od četiri sezone bavila se drugim povijesnim razdobljem te drugom Crnom Gujom, koji je uvijek reinkarnacija onog prijašnjeg.

U prvoj sezoni obrađen je srednji vijek i vladavina Richarda III, a Guja je njegov drugi sin, vojvoda od Edinburgha, koji je na kraju razriješen svih dužnosti. Druga sezona smještena je u doba kraljice Elizabete I, s Gujom kao jednim od njenih najbližih prijatelja, dok je u trećoj batler princa Georgea u vrijeme vladavine kralja Georgea III. Četvrta sezona serije smještena je u razdoblje Prvog svjetskog rata. Crna Guja tada je satnik u britanskoj vojsci koji se nalazi na frontu i neprestano se svađa sa svima.