ARTIONICA I PICASSO

Kreativne radionice u Galeriji Klovićevi dvori

11.03.2013 u 14:00

Bionic
Reading

Galeriji Klovićevi dvori u vrijeme trajanja izložbe Pabla Picassa pod nazivom 'Remek-djela iz Muzeja Picasso' održava kreativne radionice u Artionici, a na njima će se izmjenjivati 12 akademskih umjetnika: Stipan Tadić, Monika Meglić, Iva Haramina, Jelena Kašić, Luana Brhanić, Duje Medić, Maja Blažek, Iva Ćurić, Ana Sladetić, Miran Šabić, Ana Kovačić, Nikolina Očko Zanoški

Gotovo da nema likovnog područja u kojem Picasso nije izrazio svoj umjetnički kreativni genij, no iznad svega bio je inovator. Osim slikarstvom i skulpturom, bavio se grafikom i keramikom, izrađivao kolaže i plakate, stvarao metalne konstrukcije, gravure, akvatinte i litografije.

Bez obzira što je Picasso bio umjetnik koji se služio primarno tradicionalnim medijima, koristio ih je na nov, često duhovit način. Stoga će se taj njegov segment rada izdvojiti da bi se sam umjetnikov izričaj približio svim zainteresiranim kreativcima poticanim na korištenje medija koji su dio njihovog svakodnevnog okruženja, kao i na otkrivanje novih načina korištenja tradicionalnih medija.

Likovne radionice vodit će mladi perspektivni umjetnici koji će vam na svojim radionicama približiti izričaj umjetnika svjetskog značaja Pabla Picassa, sva njegova polja stvaranja te vas kroz rad i igru naučiti novim pojmovima s kojima se dosad niste imala priliku susresti, te kako uopće nastaje umjetničko djelo.

Na radionicama će se izmjenjivati 12 akademskih umjetnika: Stipan Tadić, Monika Meglić, Iva Haramina, Jelena Kašić, Luana Brhanić, Duje Medić, Maja Blažek, Iva Ćurić, Ana Sladetić, Miran Šabić, Ana Kovačić, Nikolina Očko Zanoški

Priredili su zanimljive radionice na kojima ćete upoznati razne tehnike, koristiti različite materijale, od akrilnih boja pomiješanih pijeskom do kolaža, asamblaža, drva, žice, staroga otpada, upoznati se s monotipijom, linorezom, drvorezom, izradom keramičkih predmeta i ostalih kombiniranih tehnika. Radionice će trajati tri mjeseca za vrijeme trajanja izložbe.

Sudjelovanje na radionici potrebno je najaviti na e-mail: artionica@galerijaklovic.hr