KSET

Kraljevi 'yugopatetike': Beogradski 'dram' najavljuje premijerni zagrebački nastup

27.02.2023 u 10:35

Bionic
Reading

Jedan od najinteresantnijih mladih bendova iz Beograda stiže po prvi put pred zagrebačku publiku. Indie-synth pop trio naziva 'dram' nastupit će u petak, 10. ožujka u KSET-u, što će im biti premijerni nastup u Zagrebu

Stižu s dva studijska albuma i plesno orijentiranom autorskom glazbom kojom povezuju različite svjetove u jedno, stvarajući unikatnu yugopatetiku rasprostranjenu do kozmičkih prostranstva sentimentalnosti. Kažu da neće promijeniti svijet, ali igranka do jutra je zagarantirana. “Jedva čekamo koncert u Zagrebu, gdje nikad prije nismo nastupali. Gubimo nevinost sa Zagrebom, ako se to tako kaže” ističu dram, koji nakon jesenske turneje po Srbiji, novu proljetnu turneju započinju u Hrvatskoj. “Uživo smo inače mnogo žešći, prelazimo okvire finoće u prvih nekoliko pjesama. Planiramo to učiniti ovaj put u legendarnom KSET-u i obećavamo - bit će puno suza i znoja” nadodaju.

Izvor: Društvene mreže

Skupina dram debitirala je na sceni 2019. godine, albumom prvijencem “Nećemo promeniti svet", da bi u rujnu 2020. za pjesmu "Daj mi sve" osvojili cijenjenu nagradu "Milan Mladenović", od strane Zadužbine Milana Mladenovića, za djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti. U rujnu prošle godine objavili su i drugi studijski album, naslovljen "PREVIŠE SVEGA" za koji kažu da donosi kolekciju jedanaest patetičnih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pjesama o dražima i strahovima mladosti. Upravo se s ovog izdanja posebno istaknuo singl "Ti me voziš", suradnja s beogradskim glazbenikom Fantomom.

Izvor: Društvene mreže

Bend čine Stefan Aćimović (vokal, gitara), Marko Arizanović (klavijature, prateći vokali) i Nikola Grozdanić (bubanj, elektronika), a u ove nepune četiri godine aktivnosti nastupili su na zamijećenim festivalskim pozornicama, kao što su EXIT, Arsenal Fest, Belgrade Beer Fest te Špancirfest. Koncert u zagrebačkom KSET-u bit će njihov prvi susret sa zagrebačkom publikom i prilika za upoznavanje ovog mladog i sve zamjećenijeg benda iz Beograda.

"Jedva čekamo da vidimo sve Zagrepčanke i Zagrepčane! Poslije koncerta vrtimo omiljene yugopatetične i indie-trake i tulumarimo do zore, nekako se uvijek tako završi s nama" poručuju momci.

Ulaznice za ovaj koncert dostupne su u prodaji putem online platforme Core Event te na prodajnim mjestima Drito Bar i Dirty Old Shop.

Pretprodajna cijena je 5,5€, dok će na dan koncerta na ulazu biti 7,5€. Organizator koncerta je yem.