ROMAN MANILA SURIJA

Kozmički grupnjak osvojio nagradu za najlošiji opis seksa

05.12.2013 u 06:32

Bionic
Reading

Pisac Manil Suri dobitnik je nagrade za najlošiji opis seksa u književnosti Bad Sex in Fiction Award koja je ove godine dodijeljena 21. put

Nagradu je predstavila glumica i spisateljica Joan Collins na ceremoniji održanoj u Londonu.

Manil Suri, književnik indijskog podrijetla koji živi u SAD-u te radi kao profesor matematike, nije došao na svečanost.

Upitan za komentar, kazao je da bi došao i preuzeo nagradu da je ranije znao da će je dodijeliti glumicaJoan Collins, prenosi Guardian.
Radnja romana 'The City of Devi' smještena je u Bombay kojemu prijeti nuklearna bomba. Prati tri lika: Saritu, njezina supruga Karuna i Jaza, mladog homoseksualca i muslimanskog vjernika.

Stručni žiri osvojili su Surijevi prošireni opisi seksa u kojemu su sudjelovala sva tri lika, a uspoređuje ga s eksplozijama zvijezda.

Sjajno to dočarava sljedeći odlomak: 'Sigurno su supernove eksplodirale u tom trenutku, negdje, u nekoj galaksiji. Koliba nestaje, a s njom i more i pijesak - samo Karunovo tijelo, zaključano s mojim, ostaje. Jurimo poput superjunaka pokraj sunaca i solarnih sistema, ronimo kroz brojne kvarkove i atomske jezgre.'


'The City of Devi' Surijev je treći roman, a u užem izboru za nagradu ove godine su se našli Jonathan Grimwood ('The Last Banquet'), Susan Choi ('My Education'), Matthew Reynolds ('The World Was All Before Them'), Eric Reinhardt ('The Victoria System'), William Nicholson ('Motherland'), Rupert Thomson ('Secrecy') i Woody Guthrie ('House of Earth').