'THE X FILES ORIGINS'

Knjiga će otkriti sve o mladim danima Foxa Muldera i Dane Scully

10.03.2016 u 10:20

Bionic
Reading

Nakon uspješnog povratka kultnih ‘Dosjea X’ na televizijske ekrane mini serijom od šest epizoda koja je zabilježila izvrsnu gledanost, najavljeno je i pokretanje knjiškog serijala ‘The X Files Origins’, u kojemu će glavni likovi biti 17-godišnji Fox Mulder i 15-godišnja Dana Scully. Prva dva romana o tinejdžerskim godinama Muldera i Scully trebali bi se pojaviti u američkim knjižarama u siječnju 2017. godine

‘Agent of Chaos’ i ‘Devil’s Advocate’ nazivi su dva romana za mlade koji bi novu generaciju čitatelja trebali privući uspješnoj i kultnoj televizijskoj seriji ‘Dosjei X’. Riječ je o knjigama koje najavljuju serijal ‘The X Files Origins’ u kojemu se otkriva kako su agenti FBI-ja Fox Mulder i Dana Scully, u međuvremenu poznati fiktivni lovci na paranormalno i vanzemaljce, proveli svoje formativne godine. Radnja obiju knjiga smještena je u proljeće 1979. te odvojeno prati 17-godišnjeg Muldera i 15-godišnju Scully koji se upuštaju u svoje prve kriminalističke avanture, a u kombinaciji je i opasan serijski ubojica.

‘Agent of Chaos’ bavi se mladim Mulderom, a knjigu će napisati Kami Garcia, autorica koja se proslavila svojim fantasy serijalom ‘Beautiful Creatures’, svojedobno i bestselerom na listi The New York Timesa. Pisac horora i višestruki dobitnik nagrade Bram Stoker Jonathan Maberry bit će pak autor ‘Devil’s Advocate’, knjige posvećene tinejdžerici Dany Scully.

Obje knjige objavit će nakladnik Imprint/Macmillan Children’s Publishing Group. Urednica Erin Stein kaže da je još od 1993. bila velika obožavateljica 'Dosjea X' te je oduševljena imati priliku raditi s piscima koji će pokazati kako su se formirali Mulder i Scully. 'Zašto je Mulder postao vjernik u natprirodno? Zašto je Scully skeptik? To su pitanja na koja ćemo odgovoriti', rekla je Stein.