kroz čitav rujan

Kinoklub Zagreb donosi Filmsku čitanku, seriju od pet besplatnih predavanja

31.08.2023 u 10:47

Bionic
Reading

Kinoklub Zagreb u rujnu 2023. donosi četvrto izdanje Filmske čitanke - serije od pet besplatnih javnih predavanja objedinjenih temom 'Kadar kao svijet', a baziraju se na detaljnoj analizi jednog jedinog filmskog kadra po izboru predavača

Predavanja će se baviti kadrovima iz filmova Arija Astera, Alfreda Hitchcocka, Béle Tarra, Bobe Jelčića i Bustera Keatona, a održati će ih Miro Frakić, Tatjana Jukić, Juraj Kukoč, Iva Rosandić i Miro Manojlović. Predavanja su besplatna i otvorena za javnost, a odvijat će se svake subote u 19h u prostorima Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14. Za dolazak nije potrebna prethodna najava, a nakon svakog predavanja uslijedit će diskusija s publikom.

Prvo predavanje na rasporedu je u subotu 2. rujna u 19h, a posljednje 30. rujna 2023. u 10h ujutro. Po završetku Filmske čitanke sva predavanja bit će trajno javno dostupna kao video zapisi na YouTube kanalu Kinokluba Zagreb te kao tekstovi na službenim stranicama.

Kao popratni program Filmske čitanke bit će organizirana kratka intenzivna radionica filmske analize pod vodstvom Bartola Babića Vukmira. Prijave za radionicu filmske analize otvorene su do petka 1. rujna, a za prijavu je potrebno poslati kratki životopis na mail voditelja: bartolbbv@gmail.com

Kinoklub Zagreb poziva sve zainteresirane na besplatna javna predavanja i diskusije uz pet predavanja baziranih na filmskoj analizi jednog jedinog kadra. Predavanja su besplatna i nije potrebna prethodna najava dolaska.

Raspored:

subota 2.9.2023. u 19 h Miro Frakić: Film kao neizbježna trauma u minijaturama Arija Astera

subota 9.9. 2023. u 19 h Tatjana Jukić: Hitchcockove glave

subota 16. 9. 2023. u 19 h Iva Rosandić: Samoobnavljanje kroz raspad - autonomnost kadra Béle Tarra

subota 23.9. 2023. u 19 h Juraj Kukoč: Nelagoda spremna eks/im/plodirati

subota 30.9.2023. u 10 h Miro Manojlović: Pravilo br. 5: Pomno pratite svog čovjeka

Organizatori i voditelji Filmske čitanke 2023. su Višnja Pentić i Bartol Babić Vukmir.

Detalje o predavanjima i biografije predavače potražite ovdje.