TALIJANSKA DRAMA

'Kafka project' premijerno u Harteri

08.07.2013 u 12:47

Bionic
Reading

Praizvedba predstave riječke Talijanske drame 'Kafka project: frontiere/granice/meje/grens/borders...' održat će se u sklopu festivala Riječke ljetne noći 13. srpnja u Harteri, najavljeno je na konferenciji za novinare

Projekt je autorsko djelo nizozemske redateljice, koreografkinje, performerice, plesačice i glumice Karine Holla.

Radnja predstave temeljene na Kafkinim tekstovima počinje u vrijeme piščeva života, a završava u današnjem vremenu, rekla je redateljica. Istaknula je da se predstava oslanja na pokret, a mnogo manje na riječ, odnosno tekst. Glumce koji nastupaju u predstavi odabrala je tijekom zahtjevnih radionica.

Ravnateljica Talijanske drame Laura Marchig kazala je da se ovim projektom ostvaruje njezina težnje od dolaska na čelo Talijanske drame da uvede moderni fizički teatar koji suočava glumaca s novim izazovima, uz suradnju s umjetnicom međunarodnog ugleda koju karakterizira posebna poetika.

Intendantica riječkoga HNK Nada Matošević Orešković ocijenila je da će ovom suradnjom profitirati glumci te da će na riječkoj sceni moći vidjeti nešto posve novo.

Koautor i asistent redateljice je Henk Van Riemsdijk, scenograf Anton T. Plešić, a kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović.

Nastupit će Elena Brumini, Rosanna Bubola, Giuseppe Nicodemo, Mirko Soldano i drugi.