Room N°13

Judita Franković i Marko Cindrić kao Mr. i Mrs. Smith

25.05.2018 u 15:19

Bionic
Reading

Publika ima priliku svjedočiti kako naši vrsni glumci u ulogama profesionalnih ubojica Mr. i Mrs. Smith pronalaze novu strast. Provjerite kako će se radnje između likova odvijati, 26. svibnja u zagrebačkom Plesnom Centru

Room N°13 novi je projekt koji se nadovezuje na Room N°7, premijerno odigranom prošle godine u suradnji Dance Company &M i Judite Franković. Kako je Room N°7 dobio jako pozitivan feedback, odlučili smo pod krovnom idejom Motela realizirati još jednu sobu - Room N°13 i nastaviti suradnju kako sa postojećim, tako i sa novim suradnicima, stoji u najavi.

Prije dvije godine u 'The New Yorkeru' izašla je priča novinara Gay Talese-a o Geraldu Foosu, Amerikancu koji je 1966. godine kupio motel na čijim je stropovima izbušio rupe i promatrao svoje goste punih trideset godina, svjedočeći između ostalog i ubojstvu koje nikada nije prijavio.

Inspirirana pričom, predstava Room N°7 te i Room N°13 pričaju o potrebi promatranja i gledanja koja je u današnje vrijeme uistinu postala kruh kojim se hranimo. Istražujući neiscrpnu temu voajerizma kreativni tim proučava potencijalne goste i radnike unutar jednog oronulog i derutnog Motela kroz uvid u razne sobe i prostore istoga. Neki karakteri koje istražujemo su sa ovoga svijeta, neki sa onog drugog, dok su neki samo metafore za odnose, piše u priopćenju.

Room N°13 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ZVONIMIR_FERINA

U Room N°13 našeg Motela, gledatelji će imati priliku svjedočiti kako Judita Franković i Marko Cindrić u ulogama profesionalnih ubojica Mr. I Mrs Smith pronalaze nanovo strast, ženi koja se čini sastavljeno, ali se raspada i skuplja, bullyingu koji je sve češći u našem društvu, te mnogim drugima. Kako će se radnje između likova odvijati može se pogledati 26. svibnja u Zagrebackom Plesnom Centru (Ilica 10).

Glazba: Aljoša Šerić i Antonija Matković Šerić (Pavel), Marko First (violina) / Balanescu Quartet: Possessed, Insomnia, Aria, Robots (Kraftwerk) / Karl Jenkins: Palladio / Jorge Méndez: Cold

Pisci: Jan Cvitkovič, Aleksandra Orlić, Dorta Jagić, Irena Matijašević, Marina Vujčić, Anatael Garay Alvarez, Davor Lovrinić, Anđelo Jurkas, Jan Cvitkovič i Željka Vujaković

Plesači i glumci: Andrea Solomun, Ema Janković, Judita Franković, Svebor Zgurić, Filip Vidović, Iva Čevizović, Dora Kokolj, Josipa Kukor, (Elena Brumini)