BAJKA 'ICKABOG'

J. K. Rowling uskoro će objaviti potpuno novu knjigu

26.05.2020 u 17:12

Bionic
Reading

Autorica J. K. Rowling namjerava objaviti bajku 'Ickabog' – knjigu koja nema veze s franšizom Harryja Pottera

Iako nije povezan sa svijetom u kojem živi Harry Potter, roman 'Ickabog' 54-godišnje autorice J. K. Rowling nastao je tijekom pisanja jednog od nastavaka te poznate franšize. Književnica je svoju bajku najavila nedavno putem društvenih mreža.

'Napisala sam većinu prve verzije 'Ickaboga' dok sam pisala o Harryju Potteru s namjerom da ga objavim nakon knjige 'Harry Potter i Darovi smrti'. No, nakon zadnje knjige u seriji o Harryju Potteru htjela sam se malo odmoriti, a to je na kraju potrajalo pet godina', napisala je J. K. Rowling.

Autorica je 'Ickaboga' čitala svojoj djeci prije spavanja, pa smatra da ta priča na neki način pripada njima. J. K. Rowling nedavno je odlučila objaviti tu knjigu besplatno za djecu koja su u karanteni.

J. K. Rowling sve što zaradi od autorskog honorara donirat će u dobrotvorne svrhe vezane uz koronavirus. Knjiga će biti objavljena u studenom ove godine.

'Moja djeca koja su sad već tinejdžeri također su bila oduševljena idejom pa sam spustila prašnjavu kutiju za tavana i zadnjih nekoliko tjedana sam provela u izmišljenom svijetu koji nisam mislila da ću ponovo posjetiti. Kako sam se bližila završetku knjige počela sam ponovo svake večeri svojoj obitelji čitati poglavlja. To je bilo jedno od najčudesnijih iskustava mog života jer su prvi čitatelji 'Ickaboga' komentirali čega se sjećaju iz djetinjstva te tražili da vratim neke stvari koje sam promijenila', rekla je J. K. Rowling.

Teme 'Ickaboga' su istina i zloupotreba moči, no nemaju korijen u onome što se trenutno događa u svijetu.

Autorica namjerava objaviti poglavlje ili dva na službenoj stranici posvećenoj 'Ickabogu'.