DOSTUPNO NA INTERNETU

Izložbu Art déco vidjelo 76.552 posjetitelja

09.12.2011 u 15:33

Bionic
Reading

Zatvarajući odlično posjećenu izložbu u Muzeju za umjetnost i obrt, ravnatelj MUO-a Miroslav Gašparović najavio je njezin daljnji život na internetskim stranicama muzeja

Brojna publika koja je odlučila razgledati izložbu Art déco posljednjeg dana, kad je u Muzeju za umjetnost i obrt izložba bila otvorena sve do 22 sata, mogla je kupiti katalog uz popust od 30 posto, a suvenire uz popust od 10 posto. Od 19 do 22 sata glazbu uživo iz razdoblja 20-ih i 30-ih prošloga stoljeća na terasi restorana Muzej izvodio je glazbeni sastav Gadjo Manouche. Istodobno je održavana i projekcija virtualnog prikaza izložbe, a Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO i Ervin Šilić, direktor tvrtke Novena, publici su najavili 'početak nastavka života izložbe Art déco' - na www.muo.hr

Veliki kulturološki projekt, izložba Art déco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata bila je prezentirana u MUO na 1.200 m2 i sa 750 eksponata - od skulpture, slikarstva, fotografije, arhitekture, metala, mode i modnog pribora, stakla, keramike i namještaja.

Predstavila je art déco na predmetima iz lijepe i primijenjene umjetnosti te kulturu življenja u razdoblju od 20-ih i 30-ih godina 20. stoljeća. Izložba je trajala sedam mjeseci, a razgledalo ju je ukupno 76.552 posjetitelja (7.105 iz inozemstva).

Na realizaciji izložbe bilo je angažirano više od 100 stručnjaka, gotovo isto toliko privatnih i institucionalnih posuditelja, a u nacionalnoj promotivnoj marketinškoj kampanji bilo je postavljeno više od 600 city light i jumbo plakata i zabilježeno je više od 2.000 objava o izložbi u hrvatskim i inozemnim medijima. U Musem shopu MUO-a i nakon završetka izložbe jamačno će biti nastavljena veoma uspješna prodaja različitih suvenira inspiriranih razdobljem art déco; veoma traženi bili su plakati i razglednice, a najpopularniji suvenir su ogrlica i broš mačka.