DUBROVAČKE IGRE

Ivica Prlender zatečen optužbama za kriminal

Bionic
Reading

Apsolutno sam zatečen optužbama, nitko me od nadležnih nije kontaktirao!, kazao je Ivica Prlender za optužbe za pronevjeru novca

Dubrovačka policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 57-godišnjeg ravnatelja kulturne ustanove u Dubrovniku, osumnjičenog za zlouporabe u gospodarskom poslovanju od 2010. do 2012., u iznosu od oko 76 tisuća kuna. Riječ je o Ivici Prlenderu, bivšem intendantu Dubrovačkih ljetnih igara.

Dubrovačko-neretvanska policija priopćila je kako se, po dovršetku istrage, 57-godišnjaka 'sumnjiči da je kao odgovorna osoba jedne kulturne ustanove s područja Dubrovnika, i ujedno osoba ovlaštena za raspolaganje novčanim sredstvima, u vremenskom razdoblju od početka 2010. godine do kraja 2012. godine, iskoristivši svoje ovlasti, oštetio spomenutu kulturnu ustanovu za iznos od preko 76.000 kuna i za navedeni iznos sebi pribavio protupravnu imovinsku korist'.

Ivica Prlender kazao je da Dubrovački vjesnik da je apsolutno zatečen ovim optužbama.

'Nitko me od nadležnih nije kontaktirao tijekom istrage, niti je u postupcima revizije itko postavljao pitanje o navodno počinjenim nepravilnostima, sumnjivim putnim nalozima i avionskim kartama. O svemu sam jutros prvi put doznao od jednog prijatelja koji je naletio na informaciju pregledavajući dubrovačke portale. Ako je netko već utvrdio da je bilo propusta, valjda bi bilo normalno da me s tim upoznao ili zatražio očitovanje', kazao je Prlender.