u kazalištu Žar ptica

Hvaljena predstava: Mala Frida proslavila 50. izvedbu

31.01.2023 u 13:56

Bionic
Reading

Mala Frida, autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić, po mnogima najbolja i najnagrađivanija dječja predstava u 2022. godini - proslavila je 50. izvedbu

Najboljom je i službeno proglašena Nagradom hrvatskog glumišta, a na samo četiri nastupa na domaćim i međunarodnim festivalima osvojila je ukupno 16 nagrada, stoji u priopćenju.

Neki kazališni kritičari svrstali su je u top deset najboljih predstava općenito, uz bok velikih produkcija (kao što su Braća Karamazovi, Naš razred, Gospođa Bovary...).

Ipak, najveća njena vrijednost je - što svojom porukom - na svakoj od 50 izvedbi u prvoj godini prikazivanja - dopire i stvara emociju kod najmlađih gledatelje, govoreći o snazi djevojčice koja se uspjela izboriti s bolesti i sa sredinom u kojoj je živjela - i biti svoja.

Fridu maestralno igra Amanda Prenkaj, njene roditelje Gorana Marin i Domagoj Ivanković, a prijatelje Marko Hergešić, Petra Atanasoski i Bogdan Ilić. Scenografiju za predstavu, koju i u nastavku sezone čeka još puno izvedbi i gostovanja, napravio je Igor Vasiljev, a kostimografiju Doris Kristić.