LONDON

Hrvatski kazalištarci na Kulturnoj Olimpijadi!

12.06.2012 u 16:01

Bionic
Reading

Kazališna kompanija Just a Must, koju su osnovali Vanda Butković i Berislav Juraić, premijerno na engleskom jeziku producira uoči ovogodišnje Olimpijade u Londonu Sportski komad Elfriede Jelinek, čuvene austrijske književnice i dobitnice Nobelove nagrade za književnost

Just a Must osnovali su hrvatski kazalištarci koji žive u Londonu - redateljica Vanda Butković i producent Berislav Juraić - s ciljem predstavljanja suvremenog europskog postdramskog pisma u Velikoj Britaniji.

'Sportski komad' je provokativno istraživanje veza između sporta, nacionalizma i nasilja te se bavi našom opsesijom izgledom i neumornim sportskim duhom. Brišući granicu između kazališnog i sportskog događanja, ova predstava zahtijeva olimpijske napore kako od glumaca, tako i od publike.

Just a Must na ovom projektu surađuje s Austrijskim kulturnim forumom u Londonu, a projekt je ujedno austrijski doprinos Kulturnoj Olimpijadi u Londonu.

Vanda Butković i Berislav Juraić jedini su hrvatski kazalištarci koji sudjeluju u tom programu. Kulturna Olimpijada je šestomjesečni program kulturnih događanja diljem Velike Britanije koji prati sportsku Olimpijadu.

Predstava će premijerno biti izvedena u Lancasteru 11. srpnja, nakon čega odlazi na nacionalnu turneju te će biti prikazana u Londonu nekoliko dana nakon otvaranja Olimpijade.

Više informacija o projektu potražite na internetskim stranicama.