REKORDNO KINO OTVARANJE

'Hotel Transilvanija 2' prestigao svog prethodnika

14.10.2015 u 07:00

  • +4

Hotel Transilvanija 2

Izvor: Promo fotografije / Autor: Continetal film

Bionic
Reading

Imamo novog rekordera! Animirani hit 'Hotel Transilvanija 2' početkom rujna započeo je s kino distribucijom diljem SAD-a i u prva tri dana prikazivanja zaradio impresivnih 47.5 milijuna dolara čime je oborio rekord najboljeg kino otvaranja bilo kojeg filma u rujnu u američkim kinima

Prije nego što je zaigrao u američkim kinima u listopadu 2012. malo tkoje za animirani film 'Hotel Transilvanija' predviđao da će postati blockbuster.Međutim, stvari su se uvelike promijenile nakon što je u prva tri danazaradio impresivnih 42,5 milijuna dolara i time postigao najboljekinootvaranje nekog filma koji je započeo s distribucijom u mjesecurujnu te najbolje kinootvaranje nekog filma koji je proizašao iz studijaSony Pictures Animation.

Tako je 'Hotel Transilvanija' sa svojimizrazito simpatičnim likovima, na čelu s nezaboravnim grofom Drakulom,postao kinouspješnica u pravom smislu te riječi, na kraju zaradivšipreko 350 milijuna dolara na svjetskim blagajnama i zaludivši klincediljem svijeta (samo u domaćim kinima film je pogledalo gotovo 50 tisućaljudi).

Početkom rujna ove godine njegov nastavak 'Hotel Transilvanija 2'započeo se prikazivati u američkim kinima te je, suprotno inajoptimističnijim prognozama, srušio rekord svog prethodnika i u prvatri dana prikazivanja zaradio 47,5 milijuna dolara, čime je zasjeo naprvo mjesto najboljih kinootvaranja nekog filma u mjesecu rujnu te filmakoji je proizašao iz studija Sony Pictures Animation. Domaća publikaneće dugo čekati da vidi ovog animiranog filmskog rekordera jer već odčetvrtka 22. listopada 'Hotel Transilvanija 2' otvara svoja vrata i ukinima diljem Lijepe Naše u standardnoj sinkroniziranoj verziji, ali i uoriginalnoj engleskoj.