DŽEPNA IZDANJA

'Gonič zmajeva' u najnovijem kolu Znanja

02.05.2011 u 14:16

Bionic
Reading

Nakladnička kuća Znanje donosi nove naslove u sklopu biblioteke Knjiga dostupna svima, među kojima špijunski triler 'Prebjeg' Daniela Silve i bestseler 'Gonič zmajeva' afganistanskog pisca Khaleda Hosseinija

Nakladnička kuća Znanje, nakon objavljivanja eksplozivnog prvijenca 'Moskovska pravila' američkog pisca Daniela Silve, vjernim čitateljima biblioteke Knjiga dostupna svima (KDS) donosi autorov novi roman 'Prebjeg', nastavak špijunskog trilera o izraelskom tajnom agentu koji ponovno biva aktiviran u borbi protiv ruskog oligarha i krijumčara oružja na relaciji London - Italija - Moskva.

Novi je naslov i 'Kraljevstvo na kraju puta', uglednog švedskog pisca, novinara i scenarista Jana Guilloua - finale trilogije ('Put u Jeruzalem', 'Vitez templar)' koja je postala pravi viteški ep o križarskim pohodima srednjovjekovnog viteštva u Svetoj zemlji.

'Kćeri Rima' novi je roman suvremene američke spisateljice Kate Quinn, autorice hit knjige 'Ljubavnica Rima', koji čitatelja vodi u kaotično razdoblje rimske povijesti Anno Domini 69, Godinu četiri cara i donosi priču o sudbinu dviju sestara u borbi za prijestolje.

Roman 'Kći moje najbolje prijateljice', engleske književnice, psihologinje i novinarke Dorothy Koomson, progovara o univerzalnim temama ljubavi i prijateljstva, smrti i izdaje, ali i oprosta, a posebna su njegova vrijednost uvjerljivi likovi te složena kombinatorika muško-ženskih odnosa.

Biblioteka Knjiga dostupna svima i u mjesecu svibnju ostala je vjerna popularnom žanru literature za mlade, donoseći, nakon anđela i demona iz prethodnih kola, roman 'Krv i čokolada', spisateljice Annette Curtis Klause, priču o mladoj djevojci-vukodlaku zaljubljenoj u čovjeka.

Znanje u suradnji s Algoritmom u formatu džepne knjige za mjesec svibanj donosi bestseler 'Gonič zmajeva', afganistanskog pisca Khaleda Hosseinija, snažnu priču o mladenačkom odrastanju u zemlji tragične sudbine - Afganistanu.