PROMJENE NA HTV-U

Gasi li se emisija Pola ure kulture?

13.05.2014 u 16:05

Bionic
Reading

U dvadesetoj godini postojanja, emisija Pola ure kulture mogla bi doživjeti svoj kraj. Naime, kako se moglo čuti na današnjoj sjednici Programskog vijeća (PV), neizvjesno je hoće li najdugovječniji HTV-ov proizvod o kulturi dočekati jesen na televizijskim ekranima

Unatoč izravnim pitanjima članova PV-a i pohvalama Vlatke Kolarević, voditeljice Programskog odjela za kulturu, umjetnost i znanost, Gordana Mrđen glavna urednica HTV 1, nije dala decidiran odgovor.

'Raspisali smo natječaj za koncept nove emisije o kulturi koja bi trebala zahvatiti najširu publiku. Kroz ovaj mjesec vidjet ćemo što će nam dostaviti kreativni odjeli. Nije isključeno da Pola ure kulture doživi, nazovimo to, rebrending i ide dalje ili da je zamijeni neka druga emisija. Uostalom, sama urednica Branka Kamenski početkom ove godine rekla je da bi željela imati emisiju o kulturu koja bi trajala 45 minuta', obrazložila je Mrđen.

U raspravi o kulturi na HRT-u vijećnici su uglavnom hvalili emisije kako na radiju tako i na televiziji, a primjedbe su uglavnom bile usmjerene na organizacijski ustroj, iz kojih, prema njihovu mišljenju, nije jasno tko odgovara za sadržaj pojedinih emisija o kulturi. Od Vlatke Kolarević moglo se doznati da bi uskoro na Trećem programu trebao krenuti kviz koji bi pokrivao to područje, ali kada bi on točno trebao startati, još nije izvjesno, jer se cijeli njegov koncept još razvija. Također je spomenuto kako bi u bližoj budućnosti trebao krenuti popkulturni kalendar po uzoru na TV kalendar.