23 naslova

Drugi Festival kratkometražnog filma u Novigradu od 8. do 10. rujna

07.08.2023 u 15:06

Bionic
Reading

Drugi Festival kratkometražnoga filma u Novigradu, koji prikazuje isključivo naslove kratkog metra, održat će se od 8. do 10. rujna u Novigradu, priopćio je organizator

U natjecateljski program organizatori su među više od tisuću filmova uvrstili 23 kratkometražna naslova, napominje organizator i dodaje kako se svi natječu za nagrade publike unutar regionalne i međunarodne konkurencije.

Festival uključuje i obiteljski filmski program koji donosi kratke filmove prilagođene najmlađima.

Program će se održati na dvije novigradske lokacije - u digitaliziranom Centru za manifestacije i kulturu Novigrad te na vanjskoj lokaciji, Trgu Pozzetto.

Filmski program održat će se od 8. do 10. rujna, a popratni edukativni dva dana dulje - od 6. do 10. rujna. Popratni program uključuje radionice glume pod vodstvom profesionalaca - Gordana Marijanovića i Arete Ćurković.

Na Festivalu će biti prikazani i radovi nastali na radionici snimanja filma i montaže organiziranoj u partnerstvu sa gradom Buje, koja se održala krajem ožujka 2023. pod vodstvom Nikole Popovića i uz asistenciju Danijela Handjala, Gianne Buršić i Gee Rajić.

Cilj Festivala kratkometražnoga filma u Novigradu jest kreirati novi sadržaj i obogatiti kulturnu ponudu grada Novigrada te približiti filmsku umjetnost lokalnoj publici kroz formu kratkog metra, educirati i senzibilizirati publiku za novi, prošireni vid filmskog sadržaja, prilagođen svim uzrastima.