'ZA SVIJET BEZ ZIDOVA'

Dorta Jagić i Tomica Bajsić u pokretu svjetskog čitanja poezije

25.02.2019 u 13:02

Bionic
Reading

Svjetsko čitanje poezije 'Za svijet bez zidova', koje se održava u organizaciji World Poetry Movementa i Hrvatskog i Slovenskog PEN-a održat će se 25. veljače u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu

Čitaju Tomica Bajsić, Ivan Herceg, Dorta Jagić iz Hrvatske, Stanka Hrastelj i Barbara Pogačnik iz Slovenije i Zviad Ratiani iz Gruzije, a počinju u 19 sati.

Čitanje u Zagrebu dio je međunarodne kampanje, Svjetskog pjesničkog pokreta, koji se zauzima za oslobođenje od svih oblika diskriminacije među ljudima, bilo prema boji kože ili spolu, bilo po nacionalnom identitetu, društvenom statusu ili uvjerenjima. Poezija se pritom smatra načinom rušenja zidova, onih između nas, ali i onih u nama samima. koja se tijekom veljače odvija diljem svijeta s idejom rušenja zidova - između nas i u nama samima.

Iza kampanje stoji World Poetry Movement, nevladina, neprofitna organizacija sa sjedištem u Medellinu, Kolumbija, koju sačinjavaju organizacije i pojedinci. Dosad je u pokret uključeno 114 pjesničkih festivala širom svijeta, 96 projekata poezije i 1.178 pjesnika iz 131 zemlje na svim kontinentima.