'COCO I VELIKA TAJNA'

Dirljivi fantastični svijet novog Disneyjevog hita stiže u kina

15.11.2017 u 13:58

Bionic
Reading

'Coco i velika tajna', magična avanturistička komedija o 12-godišnjem Miguelu, koji zbog ljubavi prema glazbi putuje i do Zemlje smrti, u domaća kina dolazi 23. studenoga

Iz Disney-Pixar radionice i od autora 'Priče o igračkama' i 'Potrage za Nemom' ovej jeseni  u kina stiže animirani hit 'Coco i velika tajna', koji je u prvih deset dana prikazivanja u Meksiku oborio sve rekorde gledanosti.

Glavni junak filma je 12-godišnji Miguel, nadareni i samouki glazbenik čiji je najveći san slijediti put svojega idola, Ernesta de la Cruza, najpoznatijeg muzičara u povijesti Meksika. No, zbog tajnovitog tragičnog događaja koji ih je obilježio, Miguelova obitelj već generacijama svojim članovima zabranjuje glazbu. Tako se Miguel nađe rastrgan između želje i strašću za glazbom i ljubavi prema svojoj obitelji. Slijedom neočekivanih događaja, odjednom se zatekne u Zemlji mrtvih – ovaj neočekivano živopisni, čudesan i upečatljiv paralelni svijet uključuje i niz Miguelovih predaka. Miguel usput upoznaje šarmantnog prevaranta, kostura Hectora s kojim kreće na veličanstveno putovanje razotkrivanja prave priče o povijesti Miguelove obitelji.

U proces sinkronizacije ove magične avanturističke komedije uključio se tim domaćih glumaca i glumica koji su svojim glasovima kreirali hrvatsku inačicu animiranog hita. U glavnoj ulozi, tj. interpretaciji glavnog junaka Miguela sudjelovao je Dino Miklaužić, pobjednik druge sezone glazbenog showa Zvjezdice, kosturu Hectoru glas je dao Fabijan Pavao Medvešek, a Ernestu De la Cruzu Ranko Zidarić. Nastupaju još i Ksenija Prohaska, Slavica Knežević, Barbara Nola, Barbara Cvitković, Zoran Pribičević, Duško Valentić, Mila Elegović te mnogi drugi.

Domaći tim iza 'Coca' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: nina durdevic

Film se u SAD-u počinje prikazivati 22. studenoga, a 23. studenoga stiže u kina diljem Hrvatske.