priča inspirirana ezopovom basnom

'Cvrčka i mravicu' u mjesec dana vidjelo više od 40.000 gledatelja

07.02.2023 u 14:06

Bionic
Reading

Hrvatski animirani film Cvrčak i mravica, priču inspiriranu Ezopovom basnom koja se u kinima prikazuje od 5. siječnja, dosad je vidjelo 41.628 gledatelja

Film se trenutačno prikazuje i u kinima Bosne i Hercegovine, a uskoro počinje njegovo prikazivanje i u kinima u Poljskoj. Nakon predstavljanja na 27. festivalu dječjeg filma "Schlingel" u Chemnitzu, bit će prikazan na brojnim inozemnim festivalima na koje je pozvan u 2023. godini, ističe se u priopćenju.

Riječ je o prvom hrvatskom cjelovečernjem animiranom filmu stvaranom 3D tehnologijom. Redatelj je Luka Rukavina koji je uz Ronu Žulj i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže. S Rukavinom smo nedavno i razgovarali povodom premijere animiranog filma, a taj je razgovor dostupan na ovoj poveznici.

Likove u plemenitoj priči o toleranciji i suživotu cvrčka i mrava, svojim su glasovima oživjeli Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić, te Mladen Vasary.

Film je dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za uvrštenje u nastavni program, pa postoji i velik interes škola za posjet kinima.

Na svim streaming servisima u izdanju Aquarius Recordsa objavljene su originalne pjesme iz filma koje potpisuje Coco Mosquito, a objavljen je i video spot za glavnu pjesmu “Pjevati možeš i ti” koju izvodi Tara Thaller.

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, koproducent Zagreb Film, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.