SOCIJALNO OSVIJEŠTEN

Coelho se predomislio, više ne podržava Svjetsko

13.06.2014 u 15:00

Bionic
Reading

Poznati brazilski pisac Paulo Coelho rekao je da neće posjetiti niti jednu utakmicu na Svjetskom prvenstvu iako se svojedobno zalagao da se ono održi baš u Brazilu

Svjetski poznati brazilski pisac Paulo Coelho, najpoznatiji po selfhelp literaturi, obznanio je da neće pohoditi Svjetsko prvenstvo u nogometu koje se održava u njegovoj domovini.

Njegova javna obznana čudna je jer se ne tako davno zalagao da se prvenstvo održi baš u Brazilu.

Godine 2007. Coelho je bio je član brazilske delegacije sjedištu Fife u Zürichu u vrijeme predavanja aplikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.
Kao jedan od brazilskih nogometnih 'ambasadora' Coelho se i fotografirao s predsjednikom Fife Seppom Blatterom i istaknuo da će prvenstvo u njegovoj domovini bez dileme pomoći u izgradnji infrastrukture.


'Vidio sam ljude koji pet godina raspravljaju o jednoj utakmici, ali nikada nisam čuo nekoga da pet sati razgovara o seksualnom odnosu', u to se vrijeme šalio Coelho, naglasivši poseban odnos Brazila prema sportu.

Ususret spektakularnom otvorenju Svjetskog nogometnog prvenstva Coelho je promijenio mišljenje, i to radikalno.

'To je katastrofa. Po mom mišljenju doći će do društvene eksplozije. Nasilje se vratilo, dogodio se značajan lom između naroda i vlade', rekao je pisac.

'U zemlji u kojoj postoji potreba baš za svime, novac potrošen na stadionima trebalo bi ići za bolnice, škole i promet', smatra danas Coelho.