MAGIE NOUVELLE

Čileanac kreirao prvu magijsku predstavu za slijepe

12.10.2012 u 18:33

Bionic
Reading

Juan Esteban Varela Miličić, Čileanac čiji djed potječe iz Dubrovnika, prvi je iluzionist na svijetu koji je kreirao magijsku predstavu za slijepe osobe: 'From the Dark' gostovat će 25. listopada u 18 sati na Sceni Travno, u sklopu Festivala novog cirkusa koji ove godine predstavlja najinovativnije produkcije novomagijskoga žanra

Većina magijskih predstava počiva na vizualnoj stimulaciji, misdirekciji našeg pogleda i optičkim varkama, dok se Juan Esteban Varela uhvatio u koštac s iskustvom magije koje aktivira intelekt, maštu i emocije. Ovoj pionirskoj predstavi moći će svjedočiti svega 40 gledatelja, onih koji ne vide i onih koji vide, ali su spremni sat vremena provesti s povezom preko očiju.

Čileanski gost predstavit će svoj projekt i na međunarodnoj konferenciji 'Magie Nouvelle' čiji se prvi dio odvija 24. listopada, od 10 do 14 sati, u Kulturno-informativnom centru.

Svoj pogled na teoriju

nove magije, mentalizam i uopće psihologiju prevare predstavit će i gosti iz Velike Britanije (plesač, akrobat, koreograf, redatelj i akademik John-Paul Zaccarini), Belgije (Kurt Demey, magistar vizualnih umjetnosti koji 'čita misli'), te Švedske (iluzionist i magijski konzultant Axel Adlercreutz).

Konferenciju će moderirati hrvatska teatrologinja i kazališna kritičarka Nataša Govedić, ulaz je besplatan, a publika može očekivati predavanja iz kojih neće izostati ni praktična magija.

Više informacija o cjelokupnom programu Festivala novog cirkusa potražite na www.cirkus.hr