U MUZEJU ZA UMJETNOST I OBRT

Ciklus koncerata ansambla Antiphonus

23.09.2013 u 10:11

Bionic
Reading

Koncertima ansambla Antiphonus, publici se želi predstaviti repertoar koji se u Zagrebu čuje tek iznimno: madrigalski opus Claudia Monteverdija, svrstan ne po knjiškom redu, nego po autorima tekstova (Petrarca, Tasso, Runuccini itd.), odnosno prema tematici, a vezano uz konkretne izložbe ili predmete iz Stalnog postava Muzeja za umjetnost i obrt

U želji za promoviranjem hrvatskih skladatelja, na svakom koncertu će se izvoditi i po jedna i to prva zagrebačka izvedba odnosno recentno djelo hrvatskog autora.

Dodatnu vrijednost daju i uvaženi gosti instrumentalisti. Dosadašnji zagrebački koncerti Antiphonusa pokazali su brojem posjetitelja da za njima postoji izniman interes, a njihov nastup Gesualdo pred Caravaggiom povodom zatvaranja izložbe 'S Caravaggiom u Europu. Večera u Emausu iz milanske Pinakoteke di Brera u Zagrebu', jedan je od najdojmljivijih trenutaka ove iznimne izložbe.

U ponedjeljak, 23. rujna s početkom u 20 sati, u atriju Muzeja za umjetnost i obrt Ansambl Antiphonus, gost solista Dmitri Sinkovsky na baroknoj violini i Muzej za umjetnost i obrt poklanjaju svim ljubiteljima dobre glazbe koncert povodom Dana gradske četvrti Donji grad sa sljedećim programom:

Claudio Monteverdi: Pet madrigala na poeziju Torquata Tassa
Non si levava ancor
E dicea l' una
Piagn' e sospira
Francesco Rognoni prema Palestrini: Vestiva i colli, za violinu i continuo
Vattene pur, crudel
La tra 'l sangu'e le morti egro giacente
Johann Sebastian Bach: Adagio iz sonate u C duru
Ecco mormorar l'onde
Heinrich Ignaz Franz Biber: Sonata II (1681) za violinu i continuo
Dubravko Detoni: Ma(d)ri(g)alesca

Uživajte u glazbi u Muzeju za umjetnost i obrt!