srce na cesti

Ciklus filma ceste ovog srpnja u kinu Tuškanac

28.06.2023 u 13:39

Bionic
Reading

Kino Tuškanac najavilo je novi filmski ciklus, Film ceste, koji će se prikazivati tijekom cijelog srpnja te donijeti pregled suvremenih, ali i kultnih filmova različitih rodova i stilova, čija se radnja uglavnom odvija na putovanju, u simboličnom i doslovnom smislu

'Nepredvidljive filmske ceste nanijet će raznorazna traumatična ljubavna ili druga, nimalo bezlična intimna, ali i međuljudska iskustva potaknuta strastima, željama i nekontroliranim potrebama te traganjem za slobodom i mirom', priopćili su iz Kina Tuškanac.

Ovaj ciklus, ističu iz Tuškanca, gledatelje upoznaje s različitim kinematografijama i autorskim pristupima kojima cesta predstavlja glavni, ali ne i jedini zajednički nazivnik.

Na programu su kultni filmovi 'Thelma i Louise' Ridleya Scotta, 'Paris, Texas' Wima Wendersa, 'Goli u sedlu' Dennisa Hoppera, 'Sedmi pečat' Ingmara Bergmana, ali i neki manje poznati, rijetko ili nikad viđeni filmove na domaćim kino platnima poput '66 američkih prizora' danskog redatelja Jorgena Letha, 'Plesačice valcera (Les Valseuses / Going Places)' redatelja Bertranda Bliera i 'Smeđi zeko (Brown Bunny)' američkog glumca i redatelja Vincenta Galloa.

Uz filmove inozemnih autora, prikazat će se i naslovi domaćih autora kao što su 'H-8' Nikole Tanhofera, 'Događaj' Vatroslava Mimice koji će ekskluzivno biti prikazan na 35mm vrpci te 'Kratki izlet" Igora Bezinovića, dobitnika Velike zlatne arene Pulskog filmskog festivala 2017. godine, najavljuju iz Tuškanca.